Musikprofil döms för drograttfylla

Kalmar län ,

Trots dopningsmedel i urinen frias musikprofilen för dopningsbrott. För det kan vara rester från dopningsanvändande som musikprofilen redan fällts för.

Det var den 16 juli som musikprofilen satte sig i bilen på väg mot en spelning. I Trekanten utanför Kalmar stoppades han efter att det slagits larm om en vinglig bil.

Musikprofilen togs in för provtagning och det visade spår av tre olika dopningsmedel och två narkotiska preparat. Dessutom hade han två olika narkotikaklassade tabletter och 0,45 gram amfetamin på sig.

Musikprofilen erkände narkotikainnehavet och drograttfyllan och fälls för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Men dopningsbrottet bestred musikprofilen då han i december 2018 tagits för att ha använt dopning. Något han fick ett strafföreläggande för i maj 2019. Musikprofilen menar att det var denna dopning som återigen syntes i testen. Tingsrätten menar att ingen motbevisning lagts fram angående hur långt efter dopning kan synas i ett test och det är inte heller givet att användandet av dopningsmedlet skulle ha använts mellan den 13 och 16 juli som anges i åtalet. Därmed frias musikprofilen på denna punkt.

Straffet som utdöms är 120 dagsböter á 190 kronor. Inför rättegången hade åklagaren erbjudit ett strafföreläggande om 130 dagsböter mot ett erkännande på samtliga punkter.