Mycket glädje efter beskedet om ”Eagles”

Oskarshamn Artikeln publicerades

Under fredagsmorgonen kom beskedet att det blir en till säsong av ”Eagles”. Producenten som själv kommer från Oskarshamn är mycket exalterad. Även VD:n för Attraktiva Oskarshamn tycker det är ett stort och glädjefyllt besked.

Alva Bratt och Edvard Olsson som spelar i ungdomsserien
Foto: Fredrik Persson/TT
Alva Bratt och Edvard Olsson som spelar i ungdomsserien "Eagles".

– Det känns otroligt roligt att det blir en till säsong, säger ”Eagles” producent Stefan H. Lindén. Vi är jätteglada, vi har ju vetat om detta ett tag och det är skönt att nu kunna berätta det offentligt.

Handlingen är färdigskriven men manuset är under pågående arbete förklarar Stefan H. Lindén. I de nya avsnitten kommer handlingen att ta vid där den slutade.

Producent Stefan H. Lindén och huvudrollsinnehavaren Adrian Öjvindsson.
Foto: Roger Carlsson
Producent Stefan H. Lindén och huvudrollsinnehavaren Adrian Öjvindsson.

– Vi kommer att knyta samman relationerna och knyta ihop säcken, säger Stefan H. Lindén. Vad gör exempelvis Felicia efter det stora sveket?

Responsen efter beskedet att det blir en till säsong har varit väldigt positiv.

– Det har trillat in mycket hälsningar både via sociala medier men också till mig privat, berättar Stefan H. Lindén.

Serien har slagit både bland unga och äldre. Att serien blivit sådan succé tror producenten beror på att ungdomar kan känna igen sig mycket i handlingen. De kan relatera till karaktärerna och på nära håll följa deras resa.

– Ungdomar har känslorna på utsidan och det är ofta stora känslor, det har vi porträtterat i serien. De lite äldre gillar serien för de ser tillbaka till sin egen ungdom och det melankoliska, de ser problemen igen och även de känner igen sig.

Producent Stefan H. Lindén hade hoppas på att serien skulle göra succé men hade inte helt vågat tro att den skulle bli så stor som det blev.

– Det är otroligt kul att det blev en sådan succé och jag möter människor ständigt som pratar om serien. Att så många människor älskar något jag gjort är stort, säger Stefan H. Lindén.

Nu hoppas producenten att fansen blir nöjda med den nya säsongen.

– Vi kommer att fördjupa oss i våra karaktärer och deras problem, lära känna dem ännu mer och ännu djupare, avslöjar Stefan H. Lindén.

Skådespelarna Edvard Olsson, Alva Bratt och Adrian Öjvindsson.
Foto: Jimmy Larsson
Skådespelarna Edvard Olsson, Alva Bratt och Adrian Öjvindsson.

Den nya säsongen kommer att spelas in under hösten 2019. Inspelningsplatserna kommer att vara Oskarshamn och Karlskrona.

Attraktiva Oskarshamn har varit mycket engagerad i seriens inspelning. De har bland annat upplåtit flera av sina lokaler till filmteamet.

– Beskedet att det blir en till säsong är fantastisk, säger Jan Hardebrant, VD för Attraktiva Oskarshamn. Det var ett mycket trevligt besked. Vi huserade filmteamet i inspelningen sist och såg på nära håll hur ungdomarna kämpade och slet, de var fantastiska och så fint att de att det fick så bra resultat för sitt jobb.

Attraktiva Oskarshamn bistod filmteamet med att hitta bra inspelningsplatser, och delade med sig av sin kunskap de har om områdena. De förmedlade även viktiga kontakter och kunde exempelvis bistå med att stänga av vissa gator när det behövdes.

– Vi kommer att fortsätta vara engagerade, detta är en underbar möjlighet för Oskarshamn. Vi har nu fans i exempelvis Ryssland och Madrid, vår stad sätts på kartan, den internationella kartan. Det kan inte bli bättre än så här, det är bara glädje, säger Jan Hardebrant.