Nederlag för nya styret i Västervik

Västervik Artikeln publicerades
Utan förvarning nominerade Moderaterna Sverker Thorén (L) till ordförande i Västerviks kommunfullmäktige och han fick ett brett stöd av oppositionen.
Utan förvarning nominerade Moderaterna Sverker Thorén (L) till ordförande i Västerviks kommunfullmäktige och han fick ett brett stöd av oppositionen.

Minoritetsstyret i Västervik, S, MP och C, fick inte igenom sin kandidat till ordförandeposten. Moderaterna lanserade en annan kandidat som fick stöd av såväl Westerwikspartiet, Sverigedemokraterna och Socialisterna Välfärdspartiet.

Det var Harald Hjalmarsson (M) som föreslog en helt annan kandidat, Sverker Thorén (L) som ordförande istället för Gunnar Jansson (S). Ett förslag som fick stöd från Moderater, Liberaler, Kristdemokrater, Sverigedemokraterna och Socialisterna Välfärdspartiet.

– Vi har tittat på personen och inte på politiken. Vi föredrar en anständig Liberal politiker, istället för den som Socialdemokraterna nominerat, sa Johannes Regell (SVP) enligt Dagens Västervik.

Dagens Västervik talade med Dan Nilsson (S) om valet och han uttryckte förvåning att Sverker Thorén låter sig väljas med SD:s stöd och att SVP väljer att sätta Alliansen först genom att stötta Moderaternas kandidat.

Nederlaget för minoritetsstyret slutade inte där. När vice ordförande skulle väljas nominerades Gunnar Jansson även där men återigen satte sig oppositionen på tvären och valde in Peter Johansson (M). Som andra vice ordförande valdes Annette Torstensson (C).