Norra skolan renoverar gympasal

Oskarshamn Artikeln publicerades
Richard Bergquist och Peder Borgemo berättar att arbetet med gymnastiksalen beräknas vara färdigt när skolterminen börjar igen.
Foto: Erika Landt
Richard Bergquist och Peder Borgemo berättar att arbetet med gymnastiksalen beräknas vara färdigt när skolterminen börjar igen.

Under sommarlovet renoverar Oskarshamns kommun Norra skolans gymnastiksal och omklädningsrum. Det pågående arbetet beräknas vara färdigt till början på höstterminen.

Under den pågående renoveringen av Norra skolans gymnastiksal och omklädningsrum har väggar målats om, nytt innertak lagts, ribbstolar tagits bort och kakel bytts.

– Det ska bli mycket ljusare och finare i gymnastiksalen, säger Peder Borgemo, underhållsingenjör.

Renoveringen påbörjades på grund av efterfrågningar från elever och lärare, dessutom efter att en besiktning gjorts av skolan.

– Vi gör en besiktning varje år och nu var det dags för en renovering på den här skolan, säger fastighetschefen Richard Bergquist.

Eleverna på skolan har efterfrågat en renovering av omklädningsrummen. Peder Borgemo berättar att omklädningsrummet slitits på grund av det är många elever som vistas där och materialet nötts ut.

– Det var dåligt material, man behövde verkligen renovera upp det, säger Peder Borgemo.

Lärare på skolan har också efterfrågat att några av ribbstolarna i salen tas bort, något som kommunen nu genomfört.

– Vi gör en övervägning när det gäller efterfrågningar. Sen försöker vi få ihop det till en bra och vettig plan, säger Richard Bergquist.

Projektet påbörjades redan i våras, men fick pausas då kommunen inte kunde renovera när elever fortfarande hade lektioner i lokalerna.

Utöver gymnastiksalen och omklädningsrummen, ska även matsalens tak målas om och fönstren ska målas. Hela arbetet beräknas vara färdigt när skolterminen börjar igen.