Nu anordnas konsert för Världens barn: ”Gör en insats”

Oskarshamn Artikeln publicerades
Tina och Bo Frid
Foto: Pressbild/Privat
Tina och Bo Frid

Under lördagen, den 16 november, arrangeras en konsert i Oskarshamns kyrka till förmån för Världens barn.

Det är IOGT-NTO Kalmar län, NBV och Kalmar läns nykterhetsförbund som tillsammans anordnar konserten för Världens barn i Oskarshamns kyrka klockan 16.00, lördagen den 16 november. På scen står bland annat Bo och Tina Frid från Hjo i Västergötland tillsammans med pianisten Göran Åhlfeldt. De framför musikprogrammet ”En Hjärtesak”.

– Tina och Bo har mångårig erfarenhet av inom musiken och de turnerar runt mycket i Västergötland och i Småland. Det blir en del låtar från musikaler men även annat. Det känns extra roligt att de kommer hit i och med att de är medlemmar, säger IOGT-NTOs distriktsordförande i Kalmar, Viveca Aldebert.

Monica Bengtsson från Världens Barn medverkar också och berättar mer om de projekt som pågår runt om i världen. På plats får de som vill swisha eller lämna en slant på vägen ut från kyrkan, till förmån för Världens barn.

Hur mycket folk räknar ni med att det kommer på konserten?

– Jag hoppas att kyrkan blir full, men det kan man aldrig veta, säger Viveca Aldebert.

IOGT-NTO-rörelsen har i många år varit en av de organisationerna som engagerat sig i insamlingen för Världens Barn och därför var det naturligt för kalmardistriktet att göra en konsert för att samla in pengar för ändamålet.

– Jag vill uppmana folk att gå dit - gör en insats och lyssna på vacker musik. Jag tror att det blir en fin eftermiddag på många sätt.