Nu ska de flytta in under samma tak

Kristdala Artikeln publicerades
Daniel Stenberg, fritidschef, Ulf Ivarsson från Kristdalahem, Marcus Persson, bibliotekschef och Annika Gunnarsson och Mark Geuze från Kristdala samhällsförening ser verkligen fram emot det färdiga resultatet av satsningen på en mötesplats i Kristdala centrum. 2 bilder
Foto:Roger Carlsson
Daniel Stenberg, fritidschef, Ulf Ivarsson från Kristdalahem, Marcus Persson, bibliotekschef och Annika Gunnarsson och Mark Geuze från Kristdala samhällsförening ser verkligen fram emot det färdiga resultatet av satsningen på en mötesplats i Kristdala centrum.

Den tomma butikslokalen mitt emot torget i Kristdala ska förvandlas till en mötesplats. Biblioteket ska ligga vägg i vägg med den nya fritidsgården och en efterlängtad föreningslokal.

Än så länge är det inte helt lätt att föreställa sig det färdiga resultatet men förväntningarna är höga. Nya fönster har satts in i den 450 kvadratmeter stora lokalen för att få in mer ljus. Skalet till väggarna har monterats upp för att skapa rum i det stora rummet.

Arbetsnamnet är Mötesplats Kristdala men kanske kommer ett annat namn växa fram under processen.

Tankarna om att skapa en samlingslokal med kulturinriktning har funnits länge. Nu går flera aktörer samman för att planerna ska bli verklighet.

Majoriteten tillsammans med Kristdalahem, samhällsföreningen i Kristdala och fritidskontoret som ansvarar för bibliotek och fritidsgårdar jobbar för samma mål. Kommunen kommer hyra lokalen av Kristdalahem och i sin tur hyra ut delar av den till samhällsföreningen.

Kalkylen är att det kommer kosta 800-900 000 kronor att genomföra allt.

– Driftskostnaden kommer att rymmas inom bildningsnämndens ram, säger Magnus Larsson (C).

Ungdomarna i Kristdala får vara med och tycka till om den nya fritidsgården. En verksamhet som har saknats i tio år.

– Målsättningen är att kunna öppna efter nyår och ha öppet två till tre kvällar i veckan, säger Daniel Stenberg, fritidschef.

– Många väntar och frågar varje dag när den ska öppna, säger Annika Gunnarsson, samhällsföreningen.

– Den öppna ytan ger enorma möjligheter för oss, säger Marcus Persson, bibliotekschef.

Det nya konferensrummet gör att samhällsföreningen kan lämna källaren utan fönster där de haft sina möten. De får också förråd där de kan ha sin grill, tält och annat som tar mycket plats. Andra föreningar kommer också kunna boka in sig.

– Här kommer vi kunna utveckla Kristdala och bli inspirerade, säger Annika Gunnarsson.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.