Länsförsäkringar öppnar nytt i Oskarshamn

Oskarshamn Artikeln publicerades
Rikard Johansson är en av de tre personer som ska driva bolaget.
Foto: Cezary Plichta
Rikard Johansson är en av de tre personer som ska driva bolaget.

Nu ska försäkringsbolaget även erbjuda en fastighetsförmedling. Invigningen av den nya avdelningen kommer att ske på fredag, den 16 mars, i samband med öppet hus.

Det är Rikard Johansson, tillsammans med två kollegor, som ska driva fastighetsförmedlingen.

– Jag jobbade här i Oskarshamn för två år sedan. Tanken om fastighetsförmedlingen hade jag sedan förra året och det känns att det är rätt tid att etablera nu, säger Rikard Johansson.

Förmedlingen ska hjälpa till med köp av villor och bostadsrätter i Oskarshamns kommun. Rikard Johansson tycker det är bra med en ny aktör på den lokala marknaden.

– Det är bra med konkurrens. Det som är annorlunda med oss är att det är en kombinerat verksamhet med försäkring, bank och fastighetsförmedling på en plats.

När Johansson jobbade i Oskarshamn tidigare var efterfrågan för fastigheter stor. Han tror att det är högst troligt likadant även nu.

– Det är annorlunda i en mindre stad som Oskarshamn jämfört med till exempel Stockholm. Det ändrar sig inte lika mycket. Jag tror det blir en stor efterfråga även nu, men sen får man se om utbudet täcker det.

Enligt Hemnet finns det i dagsläget 41 fastigheter till salu i kommunen, varav 20 villor och 15 bostadsrätter.

Just nu jobbar Rikard Johansson med att skapa uppmärksamhet för fastighetsförmedling genom att prata med folk, annonsera på sociala medier med mera. Han är glad att få jobba i Oskarshamn igen.

– Man kanske träffar några gamla kunder i staden. Det är roligt att få vara här igen då Oskarshamn är en riktig trevlig stad.