Nya mord väntar på Fredriksbergs herrgård

Oskarshamn Artikeln publicerades
Skådespelarna kommer ha på sig tidsenliga kläder som bars 1987 och det gäller för publiken att lista ut vem mördaren är.
Skådespelarna kommer ha på sig tidsenliga kläder som bars 1987 och det gäller för publiken att lista ut vem mördaren är.

Året är 1897 och det blir förbjuden kärlek, förfärliga lögner och ond bråd död när det är dags för en ny mordgåta på Fredriksbergs herrgård.

I höstas sammanstrålade Mordteatern och Herrgårdsköket på Fredriksbergs herrgård för första gången. Den gången blev det en utsåld föreställning och nu fortsätter kultursamarbetet.

Den 23 mars spelas den nyskrivna mordgåtan som går under namnet Den sista versen. Det utlovas en upplevelse fylld spänning och humor. Ledtrådar ska vävas samman och pusselbitar läggas på plats för att publiken ska kunna avslöja vem mördaren är.

Allt utspelar sig i slutet av 1800-talet och skådespelarna kommer ha originalkläder från den tiden. Skådespelarna rör sig mellan borden där gästerna sitter och äter. Mellan scenerna serveras en trerätters meny. Då finns chans att spekulera med sina bordsgrannar om vem mördaren kan vara.

Mordteatern är en professionell teatergrupp som spelar föreställningar året runt. De utgår från Norrtälje men har tolv fasta spelplatser runt om i landet. Deras målsättning är att bli en återkommande kulturutövare i Oskarshamn. De har tidigare samarbetat med Mörtfors pensionat.