Nytt hopptorn blev en snackis: ”Är det ett skämt eller?”

Kristdala Artikeln publicerades
Den här bilden på det nya hopptornet och den nya svikten i Råsvik har väckt en hel del reaktioner efter att bilden publicerades på Kristdalabygdens Facebooksida. Ett likadant hopptorn finns vid Havslätts badplats i Oskarshamn.
Foto: Annicka Gunnarsson
Den här bilden på det nya hopptornet och den nya svikten i Råsvik har väckt en hel del reaktioner efter att bilden publicerades på Kristdalabygdens Facebooksida. Ett likadant hopptorn finns vid Havslätts badplats i Oskarshamn.

Hopptornet vid Råsviks badplats utanför Kristdala har bytts ut mot ett nytt i betydligt mindre storlek.

”Fritidskontoret har monterat nytt hopptorn och ny svikt inför sommarens badsäsong. Vad tycker du?”, skrev Kristdalabygden på sin Facebooksida i veckan och lade upp en bild på det nya hopptornet i Råsvik.

Reaktionerna lät inte vänta på sig.

”Blir både ledsen, besviken och arg, fruktansvärt dåligt.”

”Är det ett skämt eller?”

”Hopptornet har verkligen krympt i storlek!”

Olof Eriksson, anläggningschef på fritidskontoret, berättar att hopptornet och svikten har bytts ut i samband med att plattformen renoverats.

– I grunden är det en plattform med en stenkista som höll på att ge med sig förra året. Vi har rustat upp den och höjt plattformen med 50 centimeter, säger Olof Eriksson och tillägger att vattennivån i Hummeln varierar över året.

– Höst, vinter och vår är det hög vattennivå.

Fritidskontoret har lagt mycket pengar på projektet.

– Vi har investerat strax över 200 000 kronor för att rädda stenkistan.

Så här såg det gamla hopptornet ut.
Foto: Pierre Stjernfeldt
Så här såg det gamla hopptornet ut.

Höjningen av plattformen innebär att det gamla hopptornet, som var tre meter högt och hade en större konstruktion, inte längre kan användas. Det nya hopptornet är två meter högt.

– Djupet räcker inte till för ett så högt hopptorn som vi hade innan, säger Olof Eriksson som har tagit del av reaktionerna på sociala medier.

– Vi har satsat väldigt mycket på Råsviks badplats de senaste åren. Då är det tråkigt när det kommer sådana här reaktioner. Vi har en dialog med Kristdala samhällsförening om hur vi kan lösa problemet.

Kristdala samhällsförening efterlyser kreativa förslag och idéer på förbättringar.

– De som inte tycker att det är bra kan konkret berätta för oss vad vi kan göra bättre, säger Olof Eriksson.

Eventuella förändringar kommer dock inte att göras förrän nästa år, och ett högre hopptorn är inte möjligt att ha i Råsvik med tanke på vattendjupet.

Alla som saknar det gamla hopptornet kan trösta sig med att hoppet faktiskt blir tre meter även från det nya tornet – i alla fall när vattnet har sjunkit till mer normala nivåer.