Obemannad återvinningscentral invigs i Kristdala

Kristdala Artikeln publicerades
En obemannad återvinningscentral i Kristdala ska invigas.
Foto: KSRR
En obemannad återvinningscentral i Kristdala ska invigas.

På torsdag kväll är det en efterlängtad invigning i Kristdala. Byn får tillbaka en återvinningscentral.

Återvinningscentralen har byggts upp på Industrivägen 13, samma plats som den mobila återvinningen har stannat på. Från och med fredagen håller den öppet tolv timmar om dagen varje dag.

Återvinningscentralen blir den tredje med självservice. Tidigare har det byggts upp liknande anläggningar i Figeholm och Alsterbro. Självservice innebär att den är obemannad och tillträde ges via en kortläsare där användaren identifierar sig med körkort, annan ID-handling eller passerkort. Men först krävs en registrering och en kort utbildning om källsortering. Bor man i någon av KSRR:s fem medlemskommuner kan man registrera sig för självservicecentralerna.

- Tillgänglighet fortsätter vara den absolut största framgångsfaktorn när det kommer till återvinning. Konceptet med självbetjäning har visat sig vara väldigt lyckat och det känns bra att fortsätta utvecklingen, säger KSRR:s förbundschef Jan Fors i ett pressmeddelande.

Anläggningen invigs av KSRR:s ordförande Steve Sjögren (S) tillsammans med representanter från kommunalförbundet och Oskarshamns kommun.