Ordförande Larsson blir 2:e vice

Oskarshamn Artikeln publicerades
Magnus Larsson (C) blir 2:e vice ordförande i bildningsnämnden efter fyra år på ledande post. ”Det blir en omställning.”
Foto: Loe Önnered
Magnus Larsson (C) blir 2:e vice ordförande i bildningsnämnden efter fyra år på ledande post. ”Det blir en omställning.”

Magnus Larsson (C) som har varit ordförande i bildningsnämnden de senaste fyra åren, blir kvar i nämndens presidium, men nu som 2:e vice ordförande. Det står klart efter att Centerpartiet haft sitt nomineringsmöte.

Efter att ha gått i opposition får inte Centern några ledande poster den kommande mandatperioden. Partiet blir dock representerat i flera instanser och vid nomineringsmötet på onsdagskvällen fastställdes vilka centerpolitiker som ska ingå i de kommunala styrelserna och nämnderna.

Magnus Larsson fortsätter sitta kvar i bildningsnämndens presidium, men nu som 2:e vice ordförande.

– Det blir en omställning att ta ett kliv tillbaka, men jag gör det med en rejäl portion erfarenhet. Något jag tror kan vara nyttigt att ha i en oppositionsroll.

Då majoriteten från och med denna mandatperiod även tar på sig 1:e vice ordförandeposten vill partiet att man skiftar arvordet så att 2:e vice ordförande får samma arvode som 1:e och tvärtom.

– Ett högre arvode skapar bättre förutsättningar för oppositionen att driva ett bra arbete.

Om de har resten av opposition med sig vet inte Larsson.

– Det är ingenting vi har förankrat med övriga partier.

Förutom Magnus Larsson nominerades under onsdagskvällen följande personer:

Ordinarie ledamot i kommunstyrelsen: Charlotte Sternell, ordinarie ledamot i Samhällsbyggnadsnämnden: Tommy Skoog och ordinarie ledamot i Tekniska nämnden: Thomas Björklund.

Personerna väljs formellt vid kommunfullmäktiges sammanträde den 10 december.