Orientaliska smaker och dofter i stationshuset

Oskarshamn Artikeln publicerades
Ahmad Alraee och Sandra Berten jobbar för fullt för att ordna mat på den nya restaurangen.
Foto: Amanda Ekblad
Ahmad Alraee och Sandra Berten jobbar för fullt för att ordna mat på den nya restaurangen.

I stationshuset doftar det återigen av mat då Grand Station Restaurant nu har slagit upp sina portar.

Ägaren Ahmad Alraee har sedan i mars jobbat med att öppna upp den nya restaurangen i stationshuset i Oskarshamn. Han har tidigare varit kock på Roux grillhuset och har i många år jobbat på olika restauranger i Grekland. Tanken är att kunna locka besökare med ett stort utbud av orientalisk mat med fokus på mat från Mellanöstern.

Nionela Blyndu visar upp några av de bakverk som restaurangen serverar.
Foto: Amanda Ekblad
Nionela Blyndu visar upp några av de bakverk som restaurangen serverar.

Nionela Blyndu som har hand om servicen på restaurangen berättar om att de redan fått mycket positiv respons.

– Vi har fått flera som har skrivit till oss på vår Facebooksida och det är många som har frågat oss varifrån vi handlar våra varor, säger Nionela Blyndu.

Hon berättar också att deras koncept är unikt i Oskarshamn och att hon tror att det är något som har saknats.

– Ahmad berättade om en restaurang i Grekland som funnits i 200 år och som har samma koncept med maten. Vi ville göra en likadan i Oskarshamn.

På restaurangen serveras bland annat en lunchbuffé med mat från flera av världens hörn.
Foto: Amanda Ekblad
På restaurangen serveras bland annat en lunchbuffé med mat från flera av världens hörn.

Nionela Blyndu pratar också att det har planer på att bygga ett lekrum för att kunna locka barnfamiljer.

– Det är bara McDonalds och Burger King och såna snabbmatsrestauranger som har ett lekrum för barnen. När föräldrarna är ute och äter vill de kunna slappna av och låta barnen leka.

Med sig till sin hjälp har de också Sandra Berten som vanligtvis bor i Belgien och är kock där. Hon berättar att hon ska hjälpa till med uppstarten och fungera lite som stöttande hand i restaurangen.

Några av gästerna som besökte restaurangen var Lars Segerberg, Östen och Kurt Hörling
Foto: Amanda Ekblad
Några av gästerna som besökte restaurangen var Lars Segerberg, Östen och Kurt Hörling

På restaurangen fanns det under måndagen flera lunchsugna gäster bland annat Lars Segerberg, Östen och Kurt Hörling.

– Vi är ute på vår vanliga sommartur till Västervik. Vi visste inte att den här restaurangen fanns men den är väldigt trevlig och inbjudande. Sen är det ju också en kulturbyggnad som den ligger i, berättar Lars Segerberg och syftar på det gamla stationshuset.

Restaurangen kommer förutom lunchbuffé också servera mat på kvällarna och amerikansk brunch på söndagar.