Oskarshamn får ny nagelsalong

Oskarshamn Artikeln publicerades
Flyttkartonger och en lapp i skyltfönstret är det enda som indikerar vad som är på väg att hända i lokalen. Om bara två veckor, 1 oktober, ska nagelsalongen Center Nails öppna här.
Foto: Andreas Bendroth
Flyttkartonger och en lapp i skyltfönstret är det enda som indikerar vad som är på väg att hända i lokalen. Om bara två veckor, 1 oktober, ska nagelsalongen Center Nails öppna här.

För dig som bor i Oskarshamn och tycker det är viktigt med vackra och fräscha naglar kommer nu ett nytt alternativ. Den 1 oktober öppnar nagelsalongen Center Nails på Köpmangatan.

Center Nails har sedan tidigare en salong i Giraffens köpcentrum i Kalmar. Och nu väljer man alltså att etablera sig även i Oskarshamn.

– Vi har märkt det bland våra kunder i Kalmar att flera av dem bor i Oskarshamn och därför ser vi att det finns ett kundunderlag här, säger Phong Duong som driver Center Nails.

Förutom nagelvård kommer man även erbjuda fransförlängning.

Nagelsalongen kommer ta över antikbutiken TusenSköne Antik & Kuriosas lokaler på Köpmangatan och ligga granne med gymkedjan Fitness24Seven.

Köpmangatan har annars precis som Gallerian drabbats av många nedläggningar och konkurser de senaste åren.

I sommar försvann Modehuset Chic och tidigare har en skoaffär varit tvungen att lägga ner på samma gata.

Sofie Gunnarsson är platsutvecklare på Attraktiva Oskarshamn och jobbar med Oskarshamns stadskärnas utveckling och nyetableringar. Hon ser en framtid där service snarare än handel kommer utgöra kärnan.

– Det ser vi bara om man tittar på vilka det är som vill etablera sig. Det är restauranger och kaféer, och nu senast då nagelvård, säger Sofie Gunnarsson.

Av den handel som öppnar i stan så rör det sig mest om sedan tidigare etablerade kedjor. Exempelvis Cubus i Flanaden och nu senast klock- och smyckesbutiken Ur & Penn som under hösten kommer öppna i Telias gamla butikslokal i Gallerian

Samtidigt vill Sofie Gunnarsson uppmuntra fler att handla lokalt.

– Det gör ont i hjärtat när de små fristående butikerna som har funnits i ett helt sekel går under. Vi som stadsbor behöver öka vår lojalitet och sätta ett värde i att handla hemma i vår egen stad, säger hon.