Oskarshamns Hundpensionat om händelsen: ”Det är beklagligt att det har hänt”

Oskarshamn Artikeln publicerades
Roger Nordmark på Oskarshamns Hundpensionat tycker det är beklagligt att hunden rymt.
Foto: Ida Svensson
Roger Nordmark på Oskarshamns Hundpensionat tycker det är beklagligt att hunden rymt.

Oskarshamns Hundpensionat ska inte ha fått information om att hunden Zinka var rymningsbenägen innan hon skulle bo där.

Roger Nordmark på Oskarshamns Hundpensionat berättar om att de inte fått information om Zinkas tidigare rymningsförsök.

– Tyvärr så fick vi inte information om att hunden gräver sig ut och att det var vanligt så därför så fick den vara ute i en rastgård. Hade vi fått veta det innan att ägarna varit tvungna att gräva ner sitt staket hemma för att den hade grävt sig ut hade den fått vara i en annan rastgård som är betongsäkrad, säger Roger Nordmark.

Roger Nordmark berättar att de alltid brukar få den typen av information av hundägarna.

– Det är första gången som en hund har rymt från oss, det aldrig hänt tidigare. Normalt så får vi information om de är hundar som vill ge sig iväg så håller man extra koll och tar och rastar dem i koppel.

Det var under lördagsmorgonen som Zinka grävde sig ut från en av pensionatets hundrastgårdar.

– Det är beklagligt att det har hänt. Vi ringde och polisanmälde det på en gång och jag har varit ute och kört både lördagen och söndagen och letat. Det är ju så att normalt så att hundar drar hemåt men nu är det rätt långt bort som ägarna bor.

Nordmark berättar att han var inne en kort stund och diskade några matburkar när Zinka rymde. Han upptäckte det snabbt då en person uppmärksammat han.

– Jag kastade mig i bilen med en gång och for iväg mot det väderstrecket som personen sagt han sprungit. Men vi hittade den inte, jag såg inte ens skymten av den.

Roger Nordmark berättar att han blev chockad över hur hunden lyckats gräva sig under alla stängsel.

– Denna hund kröp under tre nät och slet loss och banade väg under. Hålet den gjort var knappt synligt så man skulle inte kunna tro att en sådan stor hund skulle kunna ta sig igenom det.