Oskarshamnspolitiker nära plats i L-styrelse

Oskarshamn Artikeln publicerades
Mathias J Karlsson (L) har det senaste året tagit stora kliv inom partiet.
Foto:Henrik Nilsson
Mathias J Karlsson (L) har det senaste året tagit stora kliv inom partiet.

I riksmedia är den stora nyheten att Liberalerna vill peta EU-parlamentarikern Jasenko Selimovic från styrelsen. I Oskarshamn att Mathias J Karlsson föreslås ta plats i styrelsen.

Selimovic prickades av EU-parlamentet för att ha psykiskt trakasserat sin personal och nu väljer valberedningen att ställa honom åt sidan. Av de 24 namnen till partistyrelsen är sex helt nya, varav ett från Oskarshamn. Mathias J Karlsson som profilerat sig i kommunen som "den verkliga oppositionsledaren" kan därmed ta ett stort kliv mot rikspolitiken. Han är sedan tidigare utvald som etta på länets riksdagslista inför valet 2018. Men Liberalerna, eller Folkpartiet som det hette tidigare, har inte haft något mandat från länet de senaste sex åren. Senast var det Västerviks Sverker Thorén som satt för Folkpartiet 2006-2010.

De övriga föreslagna nykomlingarna i partistyrelsen är: Gulan Avci, Stockholm, Linnéa Darell, Linköping, Emma Gröndahl, Laholm, Anna-Lena Johansson, Sollentuna och Cecilia Wikström, Uppsala.

– Det är glädjande att inför ett viktigt valår föreslå en partistyrelse med bred kompetens, god geografisk spridning och stor förnyelse. Vi föreslår en styrelse som har en mångfald av perspektiv i kombination med politisk erfarenhet och skicklighet, säger Olle Schmidt, ordförande i Liberalernas valberedning.