Par blev tilldelade Alf Josefssons entreprenörspris

Oskarshamn Artikeln publicerades
Alf Josefsson, Indra Attergren, Thomas Palmquist och Jonas Kihlberg.
Foto: Alice Göransson
Alf Josefsson, Indra Attergren, Thomas Palmquist och Jonas Kihlberg.

Det blev paret Indra Attergren och Thomas Palmquist som blev tilldelade Alf Josefssons årliga entreprenörspris 2018.

”Indra Attergren och Thomas Palmquist har med sitt engagemang och entreprenörskap bidragit till att göra Oskarshamn mer attraktivt för både invånare och turister”.

Så lyder motiveringen till valet av årets pristagare som blev tilldelade 50 000 kronor på Kammarviksvägen under onsdagen. Alf Josefssons årliga entreprenörspris instiftades 2010 i samband med att Elajogrundaren fyllde 80 år och priset har sedan fortsatts att delas ut under hans födelsedag den 12 juli.

– Jag känner mig oerhört hedrad, då jag inte alls hade förväntat mig att få detta pris. Jag blir tårögd, säger Indra Attergren som är innehavare av Indras Blomsterdröm.

– Priset är en otrolig komplimang, jag trodde inte det var sant, säger Thomas Palmquist, innehavare av färjan Solkust.

Indra Attergren startade upp sin butik i början på september i fjol och Thomas Palmquist har ägt färjan Solkust sedan 2002. De berättar att de har jobbat hårt med sina verksamheter och att de ska använda prispengarna till att komma iväg tillsammans.

– Vi jobbar väldigt mycket båda två vilket ger oss lite tid tillsammans, så jag tror att vi ska använda pengarna till att komma iväg på någon semester ihop, säger Indra Attergren.

Under prisutdelningen hurrades det även för 88-åringen och de firade både pristagarna och Alf Josefsson med tårta och kaffe.

Indra Attergren och Thomas Palmquist blev tilldelade priset av Elajos koncernchef Jonas Kihlberg.
Foto: Alice Göransson
Indra Attergren och Thomas Palmquist blev tilldelade priset av Elajos koncernchef Jonas Kihlberg.