Pensionärspar från Oskarshamn vann tio miljoner: ”Man blir lite chockad”

Oskarshamn Artikeln publicerades
Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson fick tag på Oskarshamnsparet vid lunchtid på söndagen.
Foto: Alexander Donka
Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson fick tag på Oskarshamnsparet vid lunchtid på söndagen.

Det var ett pensionärspar från Oskarshamn som vann tio miljoner kronor på Joker, meddelar Svenska spel.

Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson fick tag på det pensionerade Oskarshamnsparet vid lunchtid på söndagen. Paret hade då nyligen rättat sina Lottorader och även miljonraden på Joker.

Det var ett lite chockat par som Pierre Jonsson kunde gratulera till miljonvinsten. Paret har spelat samma rad i många år.

– Man blir lite chockad över ett sådant här besked. Vi är jätteglada och tacksamma över att äntligen fått in en miljonvinst, men det är som sagt svårt att förstå, sa hustrun enligt Svenska spel.

– Vi har aldrig ändrat vare sig våra Lottorader eller numren på Joker. Vi spelar för 24 kronor på Lotto och lägger som sagt tio på Joker. Totalt blir det 34 kronor per vecka, så det är inga storspelare du talar med.

Delar av chocken släppte efter att paret fått information om att vinsten på tio miljoner kronor är skattebefriad och att de kommer att erbjudas olika former av rådgivning.

– Rådgivningen är ett led i Svenska Spels spelansvar och i samband med så här stora vinstsummor är det något som våra mångmiljonvinnare brukar landa i på ett mycket positivt sätt, säger Pierre Jonsson.

Vinnarparet, som önskar att vara anonyma, planerar att dela med sig av pengarna.

– Hur mycket och till vem får vi prata igenom tillsammans.

– Annars känns det viktigt att ta det lite lugnt och bara se lite vad som händer. Sedan får vi se hur vi kommer fira det hela. Kanske blir det lite skumpa...

Sannolikheten för att vinna tio miljoner eller mer på Joker är ytterst liten. Det framgår av en tabell i spelreglerna för Lotto och Joker som finns att läsa på Svenska spels hemsida. Chansen att få sju rätt på Joker är en på tio miljoner.