Pojke misstänks ligga bakom hotet mot skola

Oskarshamn Artikeln publicerades
Hotet mot Vallhallaskolan framfördes på det sociala nätverket Instagram, som många barn och ungdomar har i sina mobiltelefoner.
Foto:Ida Svensson
Hotet mot Vallhallaskolan framfördes på det sociala nätverket Instagram, som många barn och ungdomar har i sina mobiltelefoner.

En pojke har berättat för polisen att det var han som låg bakom hotet om en skolskjutning på Vallhallaskolan.

Förra veckan lades ett hot om en skolskjutning på Vallhallaskolan ut på det sociala nätverket Instagram. Det var andra gången inom loppet av en månad som ett sådant hot riktades mot en skola i Oskarshamn.

Som vi tidigare berättat har två högstadietjejer erkänt att de låg bakom hotet mot Kristinebergskolan i september.

Även i det andra fallet har nu en person berättat om händelsen för polisen. Enligt polisen rör det sig om en ung pojke som har anknytning till Vallhallaskolan.

– Han upplevde att han hamnade i konflikt med någon. Därför gick han in och gjorde det här på Instagram, säger Anders Pernius, utredningschef vid Oskarshamnspolisen.

– Han är ångerfull och skäms och säger att han inte förstod konsekvenserna av sitt handlande. Jag tycker att det är bra att han är ärlig och berättar.

Polisen kommer att gå vidare med sin utredning i fallet. Enligt Anders Pernius är pojken straffmyndig. Han är nu misstänkt för olaga hot.