Polis har varit på plats för att säkra bevis vid kyrkan

Bockara Artikeln publicerades
Polisens tekniker har varit på plats i Bockara för att säkra eventuella spår.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens tekniker har varit på plats i Bockara för att säkra eventuella spår.

Under fredagsförmiddagen var polisens tekniker på plats vid Bockara kyrka för att göra en brottsplatsundersökning och säkra eventuella spår efter de ovälkomna besökarna.

Två dagar i rad har polisen kallats till Bockara på grund av inbrott. Under onsdagen var det hembygdsgården, Petter Lars-gården, som fick dörren uppbruten och dagen efter fick Bockara kyrka ett fönster krossat och skadade dörrar.

Kan det finnas ett samband mellan inbrotten?

– Det ser vi inte som omöjligt men det får undersökningar visa, vi vet inte det i nuläget. Vi har haft tekniker på plats vid Bockara kyrka idag, säger Anders Hultman, vid Oskarshamnspolisen.

Finns det några vittnen till brotten?

– Det har gjorts iakttagelser men jag vill inte gå in närmare på vad de handlar om, säger Anders Hultman.

Enligt polisens presstalesperson Robert Loeffel ska ett vittne ha gjort en del iakttagelser på platsen, bland annat av en bil.

Under fredagseftermiddagen hade Anders Hultman inte fått någon rapport från teknikern som genomförde undersökningen vid Bockara kyrka. Det kan finnas bevis som ska skickas in på analys.

– Vi säkrar spåren och ser om det leder någonstans, om vi kan ta in någon till förhör. Vi jobbar vidare, säger Anders Hultman.