”Politikerna måste ta sitt ansvar för krisen på sjukhuset”

Oskarshamn Artikeln publicerades
KD:s krav på krismöte om situationen på Oskarshamns sjukhus kvarstår, skriver KD:s gruppledare, Jimmy Loord, i ett uttalande.
KD:s krav på krismöte om situationen på Oskarshamns sjukhus kvarstår, skriver KD:s gruppledare, Jimmy Loord, i ett uttalande.

Med anledning av den senaste tidens personalavhopp från Oskarshamns sjukhus, har Jimmy Loord, gruppledare för KD gjort ett uttalande. Han menar att den politiska majoriteten blundar för att verksamheten är i kris.

”Vi befarar att det just nu pågår en avlövning av Oskarshamns sjukhus och att den långsiktiga planen är att det inte längre ska finnas ett akutsjukhus i Oskarshamn. Invånarna i mellanlänet är också skattebetalare och har därmed ett ansvar att tycka till om vad deras skattepengar ska gå till. Är man precis som vi oroliga för en medveten nedmontering av Oskarshamns sjukhus som just akutsjukhus, bör man ställa sina politiker till svars”, menar Jimmy Loord.

Slutligen står det i uttalandet, att KD anser att sjukhuset befinner sig i kris, och de anser också, att om majoriteten inte är beredda att ta det ansvaret så har man helt svikit det förtroende väljarna gett dem. Därför kvarstår KD:s krav om att sammankalla till ett krismöte för att få ordning på situationen på Oskarshamns sjukhus.