Premiär för Oskarshamns första bomässa

Oskarshamn Artikeln publicerades
Jessica Frej som ofta lagar mat i tv kommer finnas på plats under Oskarshamns första bomässa. Hon kommer att tipsa om smarta genvägar i köket.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Jessica Frej som ofta lagar mat i tv kommer finnas på plats under Oskarshamns första bomässa. Hon kommer att tipsa om smarta genvägar i köket.

Nu är det Oskarshamns tur att få en egen bomässa. En dag med det bästa inom hus, hem och livsstil utlovas. En av gästerna är den färgstarka tv-kocken Jessica Frej.

Bomässan kommer att äga rum på Forum nu på lördag den 26 oktober. Där kommer flera utställare att finnas på plats, allt från solcellsföretag till mäklare. Det blir föreläsningar av olika slag och för barnen kommer det finnas ansiktsmålning och käpphästridning för alla som vill prova på. Ungdomssektionen från Oskarshamns ridklubb tar med sig ett gäng hästar och lagom höga hinder.

Stadsarkitekten Erik Hjertqvist kommer att berätta om vad som är på gång i Oskarshamn just nu. Stina Qubti, som grundande Busfrö nytt och bytt kommer att dela med sig av sina tips för en hållbar inredning.

Givetvis kommer det också finnas ett matinslag på mässan. Tv-kocken Jessica Frej ska laga mat på plats.

– Det är inte ofta jag är utanför storstäderna så det ska bli jättekul att komma till Oskarshamn. Jag kommer att tipsa om smarta genvägar i köket och hur man skapar ett kök som är både snyggt och smart, säger Jessica Frej, i ett pressmeddelande.

Hon kommer ha med sig sin nya kokbok med jultema som hon signerar på plats.

– Eftersom det byggs mycket och staden expanderar så tycker vi att en bomässa ligger i tiden, säger Sophia Magnusson, vd på Alarmstreet kommunikation, i ett pressmeddelande.

Hon är projektledare för Bomässan och hon tycker att det är ett bra program som passar hela familjen.

– Det är fri entré så vi hoppas på många besökare, säger Sophia Magnusson.