Prideflaggor på fler platser än i fjol

Oskarshamn Artikeln publicerades
Lena Granath och Andreas Erlandsson representerade kommunens politiker när prideflaggan hissades vid stadshuset. HR-specialisten Sara Olsson hjälpte också till.
Foto: Lotta Zaar
Lena Granath och Andreas Erlandsson representerade kommunens politiker när prideflaggan hissades vid stadshuset. HR-specialisten Sara Olsson hjälpte också till.

För tredje året i rad deltar Oskarshamns kommun i Kalmarsund pride. Nytt för i år är att Attraktiva Oskarshamn puffat för att även företag ska hissa regnbågsflaggan.

Lena Granath (V) planerar att själv gå i pridetåget i Kalmar på lördag. Men kommunalrådet Andreas Erlandsson (S), som inte varit med tidigare år, väljer att avstå.

– Det är på grund av valrörelsearbete, men nästa år så kör vi.

Båda politikerna tycker att Oskarshamns kommun ska fortsätta delta i Kalmarsund pride.

– Det är ett Kalmarinitiativ som vi väljer att stödja, säger Lena Granath. Genom att göra det står vi upp för alla människors lika värde och synliggör hbtq-människors situation.

– Det är extra viktigt just nu när rätt mörka krafter börjar höras mer och mer, säger Andreas Erlandsson.

På kommunens olika byggnader kommer det att synas regnbågsflaggor. På biblioteket lyfter man fram litteratur som har med ämnet att göra och familjelördagen blir regnbågsinfluerad. På Saga i Oskarshamn visas filmen Boys don't cry.

– Attraktiva Oskarshamn har också uppmanat företag att flagga under prideveckan, säger Sara Olsson som är HR-specialist och arbetar mycket med lika rättigheter och jämställdhetsfrågor.

– Vi får se hur många företag som gör det eftersom det är första året.

Här kan du läsa om andra aktiviteter runt om i länet under prideveckan.