”Ljungan” prisades för sitt engagemang för människor

Oskarshamn Artikeln publicerades
Andreas Englund (KD) delade ut årets vitsippspris till Ulf Ljungren som blev glatt överraskad.
Foto: Privat
Andreas Englund (KD) delade ut årets vitsippspris till Ulf Ljungren som blev glatt överraskad.

När Ulf ”Ljungan” Ljunggren var på Kristdemokraternas partimöte för att berätta om arbetet med Hela människan hade han ingen aning om vad som väntade. Han blev glatt överraskad när han fick ta emot årets vitsippspris.

Ulf Ljunggren har engagerat sig för människor så länge han kan minnas. Som lärare hjälper han många ungdomar och under lång tid har han genom Shalom gjort ett idogt arbete med socialt utsatta. Sedan en tid tillbaka lägger han mycket av sin tid på Hela människan som erbjuder en gemenskap till unga personer som hamnat snett.

Han hade inte alls förväntat sig att få ett pris.

– Det är mycket glädjande och jag är väldigt tacksam. Det är alltid roligt att det uppmärksammas men det är inte därför jag gör det. Jag gör det för ungdomarna, säger Ulf Ljunggren.

När han växte upp var hans föräldrar väldigt engagerade. De hjälpte människor med alkoholproblem och lät dem bo hemma hos dem för att kunna komma på fötter igen.

– Jag satt flera gånger på sängkanten när de berättade att de hade förlorat, fru, barn och hus och att de nu bara hade flaskan kvar.

Hans engagemang började redan i unga år och har hållit i sig sedan dess.

– Vi har flera som är med i Hela människan som har klarat att komma bort från drogerna, säger Ulf Ljunggren.