PRO – en pigg 75-åring

Oskarshamn Artikeln publicerades
Christel Ödell, chef vid Swedbank i Oskarshamn, överlämnade en fin blomma från banken till PRO-ordföranden Åke Nilsson.
Foto:
Kommunalrådet Peter Wretlund (S) och socialnämndens ordförande Andreas Erlandsson (S) kom med en present från kommunen (fruktfat i glas med Blå Jungfrun-motiv).
Foto:
Bengt Kronblad (PRO-distriktets ordförande) gratulerar Åke Nilsson (ordförande i PRO i Oskarshamn). "Bostadsfrågorna och pensionerna var de stora frågorna 1942", sa Bengt Kronblad, som konstaterade att de största frågorna 1942 alltjämt är de största frågorna för PRO, 75 år senare.
Foto:
Valter Hultin var den förste PRO-ordföranden i Oskarshamn. Han hedrades på ett vackert sätt i Folkets park under måndagen.
Foto:
Åke Nilsson är ordförande i PRO-föreningen i Oskarshamn.
Foto:
PRO-föreningen fick förstås många fina blommor under måndagen.
Foto:

PRO-föreningen i Oskarshamn fyller 75 år 1 maj.

Jubilaren – som är äldst bland PRO-föreningarna i Kalmar län och en av Sveriges äldsta PRO-föreningar – firades med ett offentligt födelsedagsmingel i Folkets park under måndagsförmiddagen. Födelsedagsbarnet anslöts till riksorganisationen 1 maj 1942 (riksorganisationen bildades bara ett par månader tidigare). Många dök upp för att gratulera den pigga 75-åringen. Bland dem fanns, exempelvis, Oskarshamns kommun, Swedbank och PRO-distriktet. Det stora firandet, för medlemmarna, hålls i Folkets park 7 oktober.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.