Refugs placering inte fel säger gatukontoret

Oskarshamn Artikeln publicerades

Under gårdagen rapporterade Nyheterna om en person som kontaktat gatukontoret och klagat på att refugen vid Hamnparken är för tätt placerad och hindrar genomfarten. I ett svar säger gatukontoret idag, att refugen inte är felplacerad, utan ligger där för att få bilisterna att köra långsamt.

En person mailade nyligen till kommunen för att uttrycka missnöje med hur refugen vid Hamnparken hade placerats. Refugen ligger alldeles för tätt intill Hamnparken, och gör så att vägen blev för smal, vilket hindrar genomfarten på gatan, stod det att läsa i mailet. Den klagande menade också att körfältet på andra sidan refugen var väldigt brett, och undrade varför man inte tänkt på det innan man placerade ut refugen.

Nu har den klagande fått svar av Göran Svensson, gatuchef vid tekniska kontoret. Han menar att refugen ligger där den ligger för att få förarna att hålla låg hastighet när de passerar övergångsstället, eftersom det finns många barn och ungdomar i området. Refugen är placerad i mitten av körbanan, och ytan på den andra sidan inte är någon körbana, står det avslutningsvis i gatukontorets svar.