Så är Andreas liv efter Lyxfällan

Oskarshamn Artikeln publicerades
En vanlig dag på jobbet för Andreas Karlsson. Efter lyxfällans inspelning jobbar han på försvarsmakten.
En vanlig dag på jobbet för Andreas Karlsson. Efter lyxfällans inspelning jobbar han på försvarsmakten.

Med ett nytt jobb och ekonomin i balans leker livet för Andreas Karlsson i dag. Så såg det inte ut när han tog modet till sig och deltog i teveprogrammet Lyxfällan.

I programmet som gick på TV3 på tisdagskvällen fick tittarna se Andreas Karlsson må dåligt över den usla ekonomin. Han hade dåligt samvete av att ha lånat pengar av sina föräldrar. Han kände sig otillräcklig som förälder åt sin fyraåriga dotter.

Programmet spelades in kring jul och nu drygt ett par månader efter är det en helt annan ton hos Andreas Karlsson. En stor del i det är att nu är ekonomin god, det blir pengar över varje månad.

– Den största delen som förändrats är att jag mår bättre som person. Den dåliga ekonomin gjorde att jag mådde till och med sämre än efter skilsmässan, säger han.

Nu har han jobb hos försvarsmakten. I samband med skilsmässan var det en tjänst just hos försvarsmakten han lämnade för att kunna vara närmare sin dotter.

– Det är mitt drömjobb. Nåt som jag alltid velat göra.

Nu pendlar han mellan jobbet hos Försvarsmakten och hemmet i Oskarshamn där han kan ge dottern både tid och trygghet.

Vilka reaktioner har du fått för att du ställde upp i programmet?

– Bara positivt från oskarshamnarna. Många har hört av sig och sagt att det är starkt att jag tagit tag i situationen. Flera som är i samma situation som jag var i har hört av sig om råd. I en liten stad är det inte lätt att vara öppen med en sån sak. Sedan finns det givetvis muppar på nätet som öser ur sig hat som inte vet mer än det som kommer fram i teven.

Är det mycket som saknades där?

– Ekonomin målades upp värre än den var. Jag hade alltid pengar över när månaden var slut. Sedan hörde försvarsmakten av sig om jag var intresserad av jobb samma dag som jag var på en av programmets arbetsintervjuer men inte heller det kom med.

Hur ser du på i dag att du medverkade i programmet?

– I det stora hela är jag nöjd. Det är aldrig roligt att bli uthängd på det här sättet. Att så många får inblick i ens privata liv men ibland måste man göra lite extra för att få balans i livet.

Finns det en risk att du faller tillbaka och får ekonomiska problem igen?

– Ingen risk, jag har aldrig varit så motiverad som jag är nu.