Samhällsföreningar kallar politiker till möte om nedläggning av äldreboenden

Misterhult Artikeln publicerades
Demonstrationen för äldreboenden den 26 oktober har bara ökat engagemanget för Ängsbacken och Charlottagården vara eller icke vara.
Demonstrationen för äldreboenden den 26 oktober har bara ökat engagemanget för Ängsbacken och Charlottagården vara eller icke vara.

Fyra samhällsföreningar går samman för att få svar om Ängsbacken och Charlottagården i Misterhult. – Det är ett jättestort engagemang ute i bygderna, säger Lotta Sand Rydberg.

Engagemanget blev närmast bara större och frågorna ännu fler efter demonstrationen i Oskarshamn. De fyra samhällsföreningarna i Misterhult, Mörtfors, Figeholm och Fårbo vill att bygden ska få svar på sina frågor. Därför har en inbjudan skickats ut till samtliga socialdemokratiska och moderata fullmäktigeledamöter.

På torsdagskvällen den 7 november hålls ett möte i Misterhults församlingshem.

– Vi vill ha svar på de frågor vi inte fått svar på. Sedan vill vi klarlägga att all information från vår sida går fram till ledamöterna och att all deras information om nedläggningsförslaget går fram till oss, säger Sand Rydberg.

Endast en vecka innan mötet har inbjudan skickats ut och svar om respektive ledamot kommer eller inte förväntas senast tisdag den 5 november.

– Kommunfullmäktigemötet där nedläggningen tas hålls den 11 november så det brådskar, säger Lotta Sand Rydberg.