Samhällsföreningen i Fårbo kan återuppstå

Fårbo Artikeln publicerades
"Fårbo är ett jättetrevligt litet samhälle som förtjänar att ha en samhällsförening", säger Ulrica Karlsson.
Foto:Tomas Konigsson
"Fårbo är ett jättetrevligt litet samhälle som förtjänar att ha en samhällsförening", säger Ulrica Karlsson.

Den insomnade samhällsföreningen i Fårbo kan väckas till liv inom kort. Nu på torsdag kväll är det dags för ett återupplivningsförsök – i Hagadalskyrkan.

Lappar, med information om torsdagens möte, har delats ut till dem som bor i Fårbo med omnejd.

Det berättar Ulrica Karlsson, som är styrelseledamot i Misterhultsbygdens Intresseförening.

I lördags berättade vår tidning att Misterhultsbygdens Intresseförening kommer att läggas ned i vår.

Istället kan en annan förening i området – samhällsföreningen i Fårbo – återuppstå. Misterhultsbygdens Intresseförening var sammankallande när ett första förberedande möte hölls nyligen.

Där deltog elva personer. Nästa möte hålls alltså på torsdag.

Kan samhällsföreningen återuppstå redan på torsdag?

– Vi får se hur stort intresset är. Det har gjorts uppstartsförsök tidigare – och nu försöker vi igen. Det vore dumt att dra i gång något som dör ut ganska snabbt. Vi hoppas att många kommer till träffen, säger Ulrica Karlsson, som berättar att det är mellan tio och 15 år sedan den gamla samhällsföreningen lades på is.

– Den gjorde jättemycket. Jag tänker exempelvis på motionsslingan. Fårbo är ett jättetrevligt litet samhälle som förtjänar att ha en samhällsförening.

Kan du tänka dig att bli ordförande om samhällsföreningen återuppstår?

– Jag vet inte. Vi får se vad som händer. Men jag tror att det vore bra med ett delat ordförandeskap, precis som vi har haft i Misterhultsbygdens Intresseförening, säger Ulrica Karlsson.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.