250 erbjuds fast jobb – en vecka efter beskedet att 80 inhyrda får sluta

Oskarshamn Artikeln publicerades
Scania i Oskarshamn.
Foto: Lotta Zaar
Scania i Oskarshamn.

250 inhyrda medarbetare erbjuds fast anställning på Scania. Beskedet kommer bara en vecka efter att 80 inhyrda på en annan avdelning i fabriken fått veta att deras kontrakt inte förlängs.

Det är på avdelningarna för logistik och montering som 250 inhyrda medarbetare kommer att få ett erbjudande om anställning på Scania i Oskarshamn. Anställningarna ska gälla från och med den 1 april.

Lastbilstillverkaren uppger att man under en tid har kartlagt flexibiliteten på de båda avdelningarna, där andelen inhyrda medarbetare i dag är hög.

– Vi ser att det finns utrymme att anställa 250 personer. Vi gör det för att vi befinner oss i en högkonjunkturtopp och vi ser att det börjar bli svårt att få tag på kompetent personal, säger platschefen Johan Uhlin.

– Vi har lagt ner mycket tid på de här medarbetarna som är väldigt kompetenta. Det är roligt att kunna erbjuda dem anställning.

Anställningarna välkomnas av fackförbundet IF Metall.

– Det är klart att det är positivt att vi får in folk som blir tillsvidareanställda på Scania, säger Mikael Johansson, IF Metalls klubbordförande på Scania.

Han har inte tidigare varit med om att 250 personer får fast anställning vid ett tillfälle.

– Det hör inte till vanligheterna att så pass många blir erbjudna en tillsvidareanställning.

Att 250 inhyrda på monteringen och logistikavdelningen erbjuds fast anställning kort tid efter att 80 inhyrda i gamla karossverkstaden fått besked om att deras kontrakt inte förlängs har dock väckt diskussioner bland personalen.

– Visst är det jättepositivt men samtidigt får man ha respekt för att det blir diskussioner, säger Mikael Johansson.

– Men det är arbetsgivaren som leder och fördelar arbetet. Vi försöker se till att så många som möjligt får en tillsvidareanställning. Det är vår målsättning.

Varför får just de här 250 personerna erbjudande om tillsvidareanställning?

– Jag kan förstå att det kan uppfattas som lite konstigt. Men man måste skilja på att det handlar om två olika händelser och två olika organisationsdelar, säger Johan Uhlin.

– Gamla karossavdelningen avvecklas när den gamla hytten går i graven. De personer som är inhyrda via Lernia kommer att avvecklas den dagen den verksamhetsdelen läggs ner, fortsätter han.

– De vi pratar om nu är inhyrda inom montering och logistik, det vill säga en helt annan verksamhetsgren.

I dagsläget finns totalt omkring 800 inhyrda medarbetare på Scania i Oskarshamn. Från och med nästa år ska hyttfabriken inte längre använda sig av inhyrd personal, men fram till dess gäller det nuvarande flexibilitetsavtalet.

– Vi har fortsatt en flexibilitet på montering och logistik som kommer att täckas av Lernia, säger Johan Uhlin.

Efter årsskiftet ska Scania i första hand lösa sin flexibla bemanning genom visstidsanställningar.