Scaniachef lämnar Oskarshamn – flyttar till Holland

Oskarshamn Artikeln publicerades
Johan Uhlin.
Foto: Lotta Zaar
Johan Uhlin.

Scania i Oskarshamn får snart en ny platschef. Johan Uhlin lämnar tjänsten för nya utmaningar i Holland.

Den 31 juli gör Johan Uhlin, som är platschef för montering och logistik, sin sista arbetsdag på Oskarshamnsfabriken. Men han blir kvar inom Scaniakoncernen.

– Den 1 augusti tillträder jag en tjänst som platschef tillika vd för produktionsbolaget i Holland. Jag får ansvaret för slutmonteringsfabriken i Zwolle och fabriken i Meppel, säger han.

Han har jobbat i Oskarshamn i närmare sex år, sedan september 2012. Under den tiden har fabriken byggts ut för miljardbelopp och produktionen av lastbilshytter har utökats.

– Det har varit en fantastisk resa att vara med på. Jag har känt mig privilegierad att vara med och leda de stora förändringar som fabriken har genomgått.

Det är med blandade känslor som han lämnar Oskarshamn, där hans familj har trivts väldigt bra.

– Barnen var små när vi flyttade hit och är uppvuxna här, så det är klart att det är blandade känslor. Det har varit otroligt fina år.

Hur tror du att det blir att flytta till Holland?

– Det ska bli spännande. Det är alltid nyttigt att uppleva nya kulturer och nya människor. Det skapar perspektiv på saker och ting. Vi kommer att behöva lära oss ett nytt språk och barnen ska gå i holländsk skola.

Johan Uhlins efterträdare som platschef på Scania i Oskarshamn heter Peter Magnusson och är i dag produktionschef för motormonteringen på Scania i Södertälje.

– Jag är väldigt glad att han tar över. Det kommer att bli jättebra för organisationen och verksamheten framåt, säger Johan Uhlin som känner Peter Magnusson sedan tidigare.

– Han är en kompetent och mycket duktig kille.