SD prioriterar trygghet i budget

Oskarshamn Artikeln publicerades
Sverigedemokraterna Michael Erlandsson, Leif Axelsson och Jan Johansson har lämnat in sitt förslag till investeringsbudget.
Foto: Andreas Bendroth
Sverigedemokraterna Michael Erlandsson, Leif Axelsson och Jan Johansson har lämnat in sitt förslag till investeringsbudget.

Sverigedemokraterna i Oskarshamn lämnade i veckan in sitt förslag till investeringsbudget. I förslaget finns satsningar på kommunens landsbygd och tätorter, men även på tryggheten och på förbättringar för personer med funktionsvariationer.

– Vi gick till val på att hela Oskarshamn ska leva och därför behåller vi investeringspåsarna för landsbygden, till skillnad från Socialdemokraterna och Moderaterna som tyvärr väljer att centralisera medlen för landsbygden, säger Leif Axelsson, ledamot i kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Totalt handlar det om en halv miljon kronor. Ytterligare 250 000 kronor ska gå till försköning av gatumiljön i samtliga av kommunens tätorter.

SD vill också stärka den upplevda tryggheten hos kommuninvånarna och investerar därför en halv miljon kronor i förbättringar som ska främja just detta, vad för typ av förändringar det handlar om framgår dock inte av budgeten.

En annan satsning är den på att göra biblioteksfilialerna mer tillgängliga och anpassade för personer med funktionsvariation. Totalt handlar det om 300 000 kronor.

– Vårt tillskott är viktigt för att kunna anpassa kommunens lokaler för denna grupp och för att stärka deras rättigheter, säger Jan Johansson, ledamot i bildningsnämnden.

Man satsar även 100 000 kronor på att göra lekplatserna i kommunen anpassade för barn med olika funktionsvariationer.

Övriga investeringar går till bland annat förbättrade gång- och cykelvägar i kommunen, där man skjuter till 500 000 kronor mer än majoriteten och fler laddstolpar för elbilar, där man satsar 100 000 kronor mer än majoriteten under 2020.