Simon kan bli årets föreningshjälte

Oskarshamn Artikeln publicerades
Simon Dunsäter har spelat i Rödsle BK sedan nio år tillbaka.
Foto: Privat
Simon Dunsäter har spelat i Rödsle BK sedan nio år tillbaka.

Varje år utses årets föreningshjälte av spelsajten Unibet. En av de nominerade i år är Simon Dunsäter som är engagerad och spelar i Rödsle BK.

Spelsajten Unibet utser varje år årets föreningshjälte och årets fan. Simon Dunsäter är en av de som har blivit nominerade för sitt engagemang i föreningen Rödsle BK. Han berättar att han tycker det känns kul att ha blivit nominerad.

– Det känns hedrande, det är roligt att man är uppskattad, säger Simon Dunsäter.

Simon Dunsäter har varit med i Rödsle BK sedan nio år tillbaka. Simon Dunsäter spelar i Seniorlaget och är också engagerad i föreningen. Han är också med i styrelsen, planansvarig och domare. Att han valde att bli planansvarig berodde bland annat på att den som tidigare haft det hoppade av. Simon Dunsäter jobbar som vaktmästare till vardags vilket gjorde att det var steget till att också sköta fotbollsplanerna inte var så långt.

– Vi hade ingen som kunde ta hand om planerna så jag tog det för att i mitt vanliga jobb arbetar vi mycket med fotbollsplaner, säger Simon Dunsäter.

Simon Dunsäter är den som tar hand om skötseln av fotbollsplanerna.
Foto: Privat
Simon Dunsäter är den som tar hand om skötseln av fotbollsplanerna.

Simon Dunsäter berättar att han började spela fotboll för att han gillade sporten och att det finns en väldigt stor gemenskap i föreningen.

– Jag började spela fotboll och kom hit för fotbollen först. Man är ju här några timmar i veckan och det finns ju en stor gemenskap i föreningen, säger Simon Dunsäter.

Vem som helst kan nominera en person till årets föreningshjälte. Vinnaren utses av en jury bestående av ambassadörer och representanter från Unibet. Ansvariga för årets föreningshjälte och årets fan är de två tidigare idrottarna Glenn Hysén och Robin Söderling. Syftet med priset är att hylla alla ideella krafter som hjälper klubbar föreningar att hållas vid liv och blomstra.

Den som vinner årets föreningshjälte får ett personligt utformat pris till ett värde av 10 000 kronor. Personen får också material att skänka till sin favoritförening för cirka 20 000 kronor. En del av Simons nominering löd så här.

”Simon Dunsäter är en person som alltid ställer upp för föreningen Rödsle BK. Simon spelar inte bara i seniorlaget utan är en riktig eldsjäl då det kommer till föreningslivet. Simon har med sin energi och drivkraft sparat in över 200 000 åt föreningen, en riktig föreningshjälte.”