Skogsbrukare trött på den eviga kritiken

Gökhult Artikeln publicerades
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / TT

Skördarföraren Sigge Olsson reagerade på Jan Brenanders kritik som vi lyfte i Östra Småland/Nyheterna förra veckan. Enligt honom har Oskarshamnsbygdens fågelklubb gett osaklig kritik mot skogsbruket i flera år.

Förra veckan skrev Östra Småland/Nyheterna om hur Jan Brenander kämpade för de rödlistade arterna i skogarna, något som skördarföraren Sigge Olsson från Mönsterås reagerade på.

– Ekologin i skogen handlar om så mycket mer än fåglar. Ska jag ta ner en grupp aspar tittar jag såklart efter bohål, men även vi är människor som kan göra misstag genom att råka få ner sådana träd ibland, säger Sigge Olsson.

”Oskarshamnsbygdens fågelklubb får sänka siktet en rejäl bit om du frågar mig. ”- Sigge Olsson

Sigge Olsson har arbetat inom skogsbruket under hela sitt liv. Han menar på att de enbart gör sitt jobb och därmed orkar han inte med all kritik från Oskarshamnsbygdens fågelklubb.

– Man kan inte bara leta fel. Vi tar inte ner skyddsvärd skog, vi river bara ner skog som är mogen och redo för att avverkas. Vi har aldrig haft så mycket skog i Sverige som nu, vårt totala virkesförråd uppgår nu till hela 3,5 miljarder skogskubikmeter. Oskarshamnsbygdens fågelklubb får sänka siktet en rejäl bit om du frågar mig.