Polisen intresserad av info om mörk van

Oskarshamn Artikeln publicerades
Polisen utreder skottlossningen som ett mordförsök.
Foto: Amanda Ekblad
Polisen utreder skottlossningen som ett mordförsök.

Ett eller flera skott ska tidigt på onsdagsmorgonen ha avlossats mot ett flerfamiljshus i stadsdelen Orrängen i Oskarshamn. Polisen söker nu vittnen som har sett en mörk van på platsen.

Strax efter klockan 04 på onsdagsmorgonen började polisen få in telefonsamtal om att en eller flera höga smällar hade hörts i området.

Polisen skriver på sin hemsida att det är ett eller flera skott som har avlossats mot ett flerfamiljshus och att de har gjort fynd som styrker detta. Ingen person ska ha kommit till skada under skottlossningen.

Platsen spärrades under onsdagsmorgonen av och tekniker var på plats och säkrade spår och under dagen gjordes en brottsplatsundersökning.

– Tekniker har jobbat på plats med en specialhund som har gjort sök i området, säger Robert Loeffel, presstalesperson i området sydöstra Götaland.

Polisen är väldigt intresserad av vittnesmål från personer som har sett en mörk van av en äldre modell på platsen och personer som sett den ska kontakta polisen på 114 14.

Det går även att besöka polisens mobila kontor som finns på plats i centrala Oskarshamn under eftermiddagen och lämna vittnesuppgifter om man har sett bilen eller har andra uppgifter kring händelsen.

P4 Kalmar har pratat med flera vittnen som har berättat att de hörde skottlossningen på natten. –

– Jag vaknade två minuter över fyra av att jag hörde tre skarpa skott, säger en kvinna som bor i närheten till P4 Kalmar.

En annan granne har sagt till P4 Kalmar att han ska ha sett hur en person sköt från en bil på gatan utanför.

– Det stod en röd bil med bakrutan nedvevad. Någon skjuter ut. Jag ser att det flammar till ur mynningen på något vapenliknande, berättar vittnet för P4 Kalmar.

Den anmälan som har upprättats under morgonen gäller försök till mord och polisen har fortsatt behandla händelsen som försök till mord. Polisen uppger att man bland annat kommer att utreda eventuella hotbilder.

– Vi ser det som en isolerad händelse, det finns ingen risk för allmänheten och vi har en uppfattning om vad som kan ligga bakom, säger Robert Loeffel.