Skott avlossades mot bostad

Oskarshamn Artikeln publicerades
Polisen söker vittnen till skottlossningen som skedde i torsdags eller i fredags någonstans längs Smålandsgatan. Personerna på bilden har inget med rättssaken att göra.
Foto:Mohammad Abdulrahim
Polisen söker vittnen till skottlossningen som skedde i torsdags eller i fredags någonstans längs Smålandsgatan. Personerna på bilden har inget med rättssaken att göra.

En man som hotades och misshandlades i Kristineberg i helgen har även fått sin bostad beskjuten. Nu vill polisen ha vittnen till skottlossningen på en adress i centrala Oskarshamn.

Det är en fastighet på Smålandsgatan som har beskjutits. Mer än ett skott har avlossats genom fönstret till bostaden någon gång mellan klockan 20 i torsdags och klockan 16 i fredags. Mannen var inte hemma när det hände.

Som vi tidigare berättat har två män suttit anhållna för att ha hotat och misshandlat samma man.

Männen, 27 och 29 år gamla greps och anhölls efter ett tumult i en lägenhet i Kristineberg under natten till söndag.

Polisen uppger att det finns två personer som bor i lägenheten där och målsäganden som är i sovrummet när en av de misstänkta männen kommer dit. Han har ett vapen i byxlinningen och vill träffa målsäganden som kommer ut i köket. Enligt polisen får målsäganden ett slag i huvudet. Den andre av de misstänkta männen finns nu på plats och försöker komma över vapnet, men hindras av de två som bor i lägenheten.

I tumultet flyr målsäganden ut från lägenheten, en av de misstänkta springer efter och hotar honom, enligt målsäganden.

När männen anhölls misstänktes de även för övergrepp i rättssak. Åklagaren har inte kvar den brottsrubriceringen, men målsäganden har i slutet av 2017 anmält männen för hot och misshandel.

Misstankarna om vapenbrott och misshandel kvarstår.

Vid husrannsakan hos männen har polisen även funnit narkotika.