Skridskobanan ska vara öppen till helgen

Oskarshamn Artikeln publicerades
Ismaskinen glider över marken och omvandlar fotbollsplanen till en isbana.
Foto:Alice Göransson
Ismaskinen glider över marken och omvandlar fotbollsplanen till en isbana.

Under tisdagen börjar isbanan vid Arena Oskarshamn att användas till träningar och till helgen ska den även vara öppen för allmänheten.

Med den kallare årstiden kommer även skridskoåkningen. Under de senaste dagarna har de spolat isbanan vid Arena Oskarshamn.

– Vi satte i gång kylan efter AIK:s sista match som var den 4:e november. De senaste tio dagarna har vi sedan spolat isen. Det gäller att vädret är med oss bara, att det är lagom kallt, säger Arena Oskarshamns anläggningschef Olof Ericsson.

Under tisdagen börjar isbanan att användas till IF stjärnans och BK bores bandyträningar. Till helgen är det tänkt att isbanan ska vara öppen för allmänheten. Olof Ericsson berättar att öppettiderna för skridskoåkningen kommer att vara olika från vecka till vecka, anpassat efter matchtider. Då flera påpekat att de ville ha mer tid för puck och klubba än vad som var tillåtet i fjol, har de valt att ändra på det i år.

– Förra året hade vi vissa öppettider för de som ville åka med puck och klubba. Nu väljer vi att tillåta det varje gång isbanan är öppen, men bara på ena delen av isbanan.

Olof Ericsson berättar att de får mycket positiv respons från besökande gällande isbanan.

– Vi får väldigt positiva kommentarer kring isbanan, den verkar vara viktig för oskarshamnarna. Skridskoåkningen skapar liv här vid arenan och det verkar som att den verkligen uppskattas.