Slutdatumet nått: Jojjes kök drivs vidare

Oskarshamn Artikeln publicerades
Mustafa Türkkan med den namninsamling som har gjorts för att rädda kvar Jojjes kök.
Mustafa Türkkan med den namninsamling som har gjorts för att rädda kvar Jojjes kök.

Rykten gör gällande att kommunen planerar att omgående stänga av el och vatten till Jojjes kök efter den 30 oktober. Men det tillbakavisas å det bestämdaste.

Göran Landenius, kommunens mark- och exploateringsstrateg, säger att det inte stämmer. Kommunen har överlämnat ärendet till sin advokat och i väntan på ett utlåtande därifrån görs ingenting.

– Nu får de juridiska ombuden ha en ordväxling vad som är rätt eller fel i uppgifterna som cirkulerar. Vi ska inte ha någon dialog på sociala medier som bara leder till tråkigheter.

Advokat har kopplats in sedan Mustafa Türkkan skaffat nytt juridiskt ombud som hävdar att en felskrivning i uppsägningen upphäver den. Hyresnämndens utlåtande gav Mustafa Türkkan till och med den 30 oktober att lämna fastigheten. Något han inte tänker göra.

Jan Johansson (SD) och deltagare i aktionsgruppen Rädda Jojjes menar att det bara blir tre förlorare, Coop, kommunen och Mustafa Türkkan om kommunen går fram för hårt.

– Ärendet lever i högsta grad. Den finns ett medborgarförslag och en politisk skrivelse som ska hanteras. Det är illa att bara hänvisa till hyresnämndens beslut.