Snart säsongsstart för fordonsträffarna på Brädholmen

Oskarshamn Artikeln publicerades

Sommaren 2019 närmar sig med stora steg och därmed även fordonsträffarna på Brädholmen. För sjuttonde året i rad startar fordonsträffarna första onsdagen i juni. Träffarna fortsätter hela sommaren varje onsdagskväll fram till sista onsdagen, 28 augusti då det blir Grand Final.

Snart är det säsongsstart för fordonsträffarna på Brädholmen.
Foto: Mohammad Abdulrahim
Snart är det säsongsstart för fordonsträffarna på Brädholmen.

– Vi hoppas det blir en fin sommar med många fordon, säger Karl-Erik Gustavsson, ordförande i föreningen Oskarshamns FordonsEntusiaster. Vi ser fram emot kvällar med många gamla fina fordon, bilar av olika slag, lastbilar, motorcyklar, mopeder med mera.

Även i sommar blir det temakvällar då vissa fordon lyfts fram särskilt, men alla är fordon är välkomna.

– Vi vill att detta ska vara en folkfest där människor möts bland gamla fina fordon, säger Karl-Erik Gustavsson. Du är välkommen till Brädholmen med eller utan fordon! Alla är välkomna att gå runt här och titta.

Även i år kommer det att vara omröstningar, och i två klasser. På den sista träffen, Grand Final, sker en omröstning bland alla de tidigare vinnarna för säsongen.

Föreningen har fått mycket respons från allmänheten och de har många gånger fått frågan ”Ni kommer väl att ha träffarna i sommar igen?”

– Det är lite fest över det hela, på ett och samma ställe samlas människor i alla åldrar för att se gamla fina bilar, det finns ett stort värde i det, säger Karl-Erik Gustavsson. Vi ser fram emot en sommar med många besökare, både med och utan fordon. Det är alltid spännande att se vad som kommer, det varierar från kväll till kväll.

Som vanligt kommer även andra aktörer att finnas på plats och ge information. I år kommer bland annat kustbevakningen, frivilliga resursgruppen, sjöräddningen och lotsgruppen. När temat är motorcyklar kommer det även att vara en stor mc-kortege.

Säsongens tema och datum:

5 juni: Saab, standard- och sportbilar. 12 juni: Stora amerikanska ”Dollargrin” som De Soto, Dodge, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Lincoln, Mercury med flera. 19 juni: Tyska standard- och sportbilar. 26 juni: Brittiska standard- och sportbilar som Rolls Royce, Bentley, Austin, Jaguar, MG, Morgan, Triumph med flera. 3 juli: Lastbil, buss, traktor och terränggående fordon special. 10 juli: Volkswagen och Porsche. 17 juli: Två- och trehjuliga fordon. 24 juli: Franska och italienska standard och sportbilar. 31 juli: Amerikanska sportbilar som Chevrolet Corvette, Ford Mustang med flera. 7 augusti: Vanliga och ovanliga fordon, gamla och nya om de är speciella. 14 augusti: Volvo standard och sportbilar. 21 augusti: Specialbyggda fordon av olika slag och ålder. 28 augusti: Grand Final med korande av ”Sommarens trevligaste fordon.”

Fordonsträffarna sommaren 2019 på Brädholmen omfattar 13 onsdagar, 5 juni till 28 augusti.