Sommarkul med skrivkurs för kreativa barn

Oskarshamn Artikeln publicerades
Hanna Magnusson och Tilde Vilhelmsson fick göra skrivövningar tillsammans med författaren Lena Sjöberg.
Foto: Amanda Ekblad
Hanna Magnusson och Tilde Vilhelmsson fick göra skrivövningar tillsammans med författaren Lena Sjöberg.

Under torsdagsförmiddagen hölls det en skrivkurs för barn på Kulturhuset. Där fick barnen öva på sitt skrivande med hjälp av författaren Lena Sjöberg.

Två av de barnen som deltog på skrivkursen var Hannah Magnusson och Tilde Vilhelmsson som båda är väldigt skrivintresserade.

– Jag tycker om att skriva, berättar Hanna Magnusson.

- Det är roligt, för historier som inte alls finns där först men sen plötsligt så finns dem, säger Tilde Vilhelmsson.

Under skrivkursen har barnen bland annat fått skriva små berättelser utifrån bilder och skriva ihop en saga tillsammans. Barnen fick också göra övningen "Vad har du bakom ryggen" som är inspirerad av Lena Sjöbergs bok med samma namn. Där fick barnen rita en person på framsidan och sen rita samma persons rygg på baksidan tillsammans med en sak. Sedan fick barnen gissa över vad det var som personen på bilden hade bakom ryggen.

Lena Sjöberg berättar att barnen inte har behövt några särskilda skrivtips eftersom de redan är väldigt duktiga.

– Jag tycker att det handlar mer om att hitta på något som lockar fram lekfullhet och fantasi. Eftersom de har det i mängder så att det är mer att vi gör någonting roligt tillsammans en liten stund och sen kanske man kan få någon infallsvinkel som man inte har tänkt på förut, säger Lena Sjöberg.

Hon tycker det är bra när det inte är allt för många barn utan att hon hinner med och ge var och en lite fokus.

– Det är jätteroligt när det inte är för många för att då får man ju mycket fokus på var och en. Det är också alltid roligt när barnen är så sugna på att skriva för då blir det väldigt lätt att hålla i kursen säger Lena Sjöberg.