Stor besvikelse efter nedläggningsbesked: ”Dödsstöten för bygden”

Misterhult Artikeln publicerades
Annicka Gunnarsson.
Annicka Gunnarsson.

Hela Sverige Oskarshamn uttrycker stor besvikelse över beskedet att äldreboendena i Misterhult ska läggas ner. ”Det här är lite av dödsstöten för bygden”, säger Annicka Gunnarsson, ordförande.

Den politiska majoriteten i kommunen, M och S, meddelade på onsdagen att de förespråkar en nedläggning av Charlottagården och Ängsbacken i Misterhult samt Zafiren/Kristallen i Oskarshamn.

– Vi är jättebesvikna på majoriteten i Oskarshamns kommun som inte vill satsa något på landsbygden. Det här är ett tungt besked för Misterhult som inte har någon annan kommunal verksamhet, säger Annicka Gunnarsson, ordförande i Hela Sverige Oskarshamn.

– Jag finner inte riktigt ord för det här. Jag tycker att det är riktigt dåligt, det är uselt. Vi kämpar för att två boenden i Oskarshamn ska läggas ner i stället.

Annicka Gunnarsson tror att en nedläggning av äldreboendena i Misterhult kan bli en dödsstöt för bygden. Hon ser det som konstigt att lägga ner fungerande boenden där både personalen och de äldre trivs.

– Jag tycker att man ska tänka om och tänka rätt.

Hela Sverige Oskarshamn, som vill att kommunen i stället lägger ner Pildalen och Pilgränden i centrala Oskarshamn, har startat en namninsamling för att protestera mot nedläggningen av äldreboenden på landsbygden.

– Det rasar in namn hela tiden. Vi startade namninsamlingen i måndags kväll och det är väldigt många i hela kommunen och även utanför kommunen som har skrivit under.

Vid lunchtid på torsdagen hade man fått in över 200 namnunderskrifter.

– Tanken är att vi ska lämna över namninsamlingen till kommunen i samband med socialnämndens möte den 9 oktober.