Storstöld uppdagad på OKG – man sitter häktad

Simpevarp Artikeln publicerades
OKG.
Foto: Lotta Zaar
OKG.

Datorutrustning till ett värde av 350 000 kronor ska ha stulits på OKG. En man i 40-årsåldern sitter häktad för stölden.

Brottet ska ha begåtts på OKG under perioden 1 juni–14 november i år, enligt den häktningsframställan som kammaråklagare Magnus Ling lämnade in till Kalmar tingsrätt på måndagsförmiddagen.

En man i 40-årsåldern, som anhölls i fredags, sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för stöld.

– Det är en person som har varit anställd tidigare eller fortfarande är det. Personen är misstänkt för stöld av ett antal varor till ett värde av 350 000 kronor, säger Magnus Ling som inte vill kommentera fallet ytterligare.

Vilka varor är det som har stulits?

– Det handlar om datorutrustning, vilket gör att det sticker iväg i värde, säger Anders Österberg, informationschef på OKG.

Enligt Anders Österberg är mannen inte anställd av OKG.

– Det är en medarbetare i ett av våra partnerföretag, så det är inte en OKG-anställd.

Vilken befattning mannen har i partnerföretaget vill Anders Österberg inte gå in på, av hänsyn till den pågående polisutredningen.

Kan du berätta hur stölden har gått till?

– Nej, det kan jag inte. Det är också en del i polisutredningen och jag antar att man inte vill att det ska komma ut innan den är färdig.

Den misstänkte mannen häktades på måndagseftermiddagen. Enligt åklagaren finns det risk för att den misstänkte undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen. Åklagaren begärde även tillstånd att ålägga den misstänkte restriktioner i häktet. Tillstånd han fick igenom.

Åklagaren har fram till den 26 november på sig att väcka åtal.