Tre fall på kort tid - viktigt att anmäla om någon kan ha blivit drogad

Oskarshamn Artikeln publicerades
Ester Lundahl som är kommunpolis i Oskarshamn trycker på hur viktigt det är att anmäla om någon kan ha blivit drogad på krogen.
Foto: Jimmy Larsson
Ester Lundahl som är kommunpolis i Oskarshamn trycker på hur viktigt det är att anmäla om någon kan ha blivit drogad på krogen.

Nyligen fick polisen i Oskarshamn in ännu en anmälan från en kvinna som misstänker att hon har blivit drogad på krogen.

Som Nyheterna tidigare har berättat fick polisen för några veckor sedan in anmälningar från två kvinnor som råkat illa ut på krogen, i helgen anmäldes ett fall till. Det kan vara fler som har blivit utsatta som inte har anmält.

– Det är viktigt att anmäla så vi kan få reda på hur stort och omfattande problemet i så fall är, säger Ester Lundahl, kommunpolis.

Det kan kännas som ett stort steg att anmäla.

– Vi misstänkliggör ingen som anmäler ett sådant brott, säger Ester Lundahl.

Att någon blir ofrivilligt drogad på krogen är en svår problematik.

– Personen som får i sig drogen vet inte vad det är för drog och kroppen är ovan. Varför man blir drogad är också en olustig tanke.

Krögarna i staden får gå utbildningar och råd om hur de kan jobba mot narkotika och försvåra att det används på krogarna.

– En åtgärd är att ta bort alla blanka ytor på toaletterna, exempelvis toalettlocken och att inte ha små handfat inne på varje toalett. Då blir det svårare att hantera narkotikan.

Ett annat knep är att inte ha stolar som någon kan ställa sig på och gömma narkotika vid taket eller i rör.

– När all narkotikahantering blir svårare minskar risken för att personer har med sig narkotika in på krogarna och att fler blir utsatta, säger Ester Lundahl.