Türkkan: ”Kommer ta det här vidare så högt det bara går”

Oskarshamn Artikeln publicerades
Mustafa Türkkan, ägare av Jojjes kök, har i tingsrätten förlorat tvisten mot kommunen, men säger att han kommer att överklaga.
Foto: Andreas Bendroth
Mustafa Türkkan, ägare av Jojjes kök, har i tingsrätten förlorat tvisten mot kommunen, men säger att han kommer att överklaga.

– Jag kommer inte släppa det här. Jag kommer att överklaga. Skit samma vad det kostar, säger Mustafa Türkkan som trots tingsrättens dom är övertygad om vem som har rätt.

– Kommunen kommer få betala mig i slutändan.

Vi träffar Mustafa Türkkan i hans gatukök några timmar efter att domen har släppts. Han är besviken, men fortsatt stridslysten. Han har själv inte hunnit ta del av hela domen, men har inga planer på att ge upp. Han fortsätter hävda att det aldrig fanns något som kan räknas som hus eller lokal när han tog över fastigheten, utan att allt som fanns var en ”busskur” som han till stora delar byggde om.

– 90-95 procent av fastigheten har jag byggt om från grunden.

Hans krav för att lämna gatuköket är att kommunen betalar lika mycket som han har investerat i gatuköket genom åren, cirka två miljoner kronor.

– Vill de hjälpa mig så ska de står för kostnaderna. Jag ska inte gå back för att kommunen vill ha bort mig. Det här är mitt levebröd. De kan inte bara ta det ifrån mig.

Vad säger kunderna idag?

– De skakar på huvudet och är ledsna.

En av kunderna som vill vara anonym sitter och äter en sen lunch inne på gatuköket när undertecknad är på besök. Hon tycker det är synd om Jojjes kök nu tvingas stänga.

– Oavsett vem som har rätt i den här tvisten så tycker jag det är tråkigt.