Upprörd krögare efter ny anmälan om kvinna som drogats

Oskarshamn Artikeln publicerades
Att ha koll på det egna glaset är bästa sättet att skydda sig från att bli drogad på krogen. Bilden är inte från den aktuella krogen i Oskarshamn.
Foto: Ruud,Vidar
Att ha koll på det egna glaset är bästa sättet att skydda sig från att bli drogad på krogen. Bilden är inte från den aktuella krogen i Oskarshamn.

En till kvinna har anmält till polisen att hon tror sig ha drogats på krogen. Hon uppger att läkaren som undersökt henne sagt att det var fjärde fallet på kort tid, på samma krog.

Krögaren själv känner bara till ett fall där en gäst har anmält att hon ska ha blivit drogad på krogen.

– Jag blir oerhört frustrerad när jag hör detta. Jag har bara hört talas om ett fall. Där tog jag kontakt med mamman till tjejen om vad de trodde hade hänt och vi försökte hjälpa till så gott vi kunde, säger krögaren.

Krogen gick igenom sina övervakningskameror, som täcker en mindre, begränsad del av lokalen. De finns där för att skydda personalen, för att minska rånrisken. Borden där gästerna sitter har de av integritetsskäl ingen rätt att filma.

Men övervakningskamerorna gav inget. Sedan diskuterade de vad som hade hänt under kvällen för att se om någon i personalen sett något suspekt. Men även där gick krogen bet.

Därför har det gått ut extradirektiv till personalen att hålla extra uppsikt så nåt sånt här inte ska hända igen.

– Vad som händer vid baren har vi bra koll på. Sedan vad som händer vid borden är svårt att ha full uppsikt över men vi försöker ha extra bra koll vad som händer i lokalen.

Att det ska ha drabbat krogen hela fyra gånger tycker krögaren är oroväckande om det stämmer. Stället har många stammisar och personalen upplever sig ha god koll på klientelet.

Är Oskarshamn en trygg stad att gå ut i?

– Jag kan inte säga annat. När folk har varit inne hos oss har allt varit bra. Vad som händer sen kan inte jag gå i god för. Hos oss ska man kunna känna sig trygg, säger krögaren.

Uppmaningen från krögaren är att alltid ha uppsikt över sitt glas. Har man inte möjlighet till det så lämna glaset till en kompis. Säg också gärna till personal om du observerar något suspekt, även om det inte är du som drabbats.