Arenabygget snart klart: "Blir ett superlyft"

Oskarshamn Artikeln publicerades
Charlotte Svensson, platschef på Actics gym, ser fram emot att kunna utveckla verksamheten när den nya gymdelen tas i bruk.
Foto:Jimmy Larsson
Charlotte Svensson, platschef på Actics gym, ser fram emot att kunna utveckla verksamheten när den nya gymdelen tas i bruk.

Utbyggnaden av Arena Oskarshamn blir ett lyft för både gymmet och simhallen. Till våren invigs först den nya gymdelen och sedan öppnas Mauritiusstranden i simhallen.

Arbetet med utbyggnaden av arenan har pågått sedan i början av augusti förra året. Bygget, som har en budget på strax över 13 miljoner kronor, ska slutbesiktas om en månad.

– Förhoppningen är att vi ska kunna ha invigning i början av mars, säger Olof Eriksson, anläggningschef på fritidskontoret.

Han berättar att den nya gymdelen kommer att invigas först. Actics gym byggs ut med 225 kvadratmeter, vilket innebär att gymmet blir nästan dubbelt så stort.

Utbyggnaden är efterlängtad.

– Det har varit väldigt trångt, säger Charlotte Svensson, nybliven platschef på Actic.

Konditionsmaskinerna och maskinparken ska flyttas ut till den nya delen, där de som tränar kommer att ha utsikt över idrottsparken. I den gamla delen av gymmet frigörs utrymme för en ny avdelning med fria vikter och skivstångsställningar.

Charlotte Svensson berättar att de nu får möjlighet att utveckla verksamheten.

– Vi kommer att ha fler klasser, eventuellt utöka personalen och satsa mer på PT (personlig tränare) i framtiden.

Hon tycker att utbyggnaden blir ett lyft för både gymmet och simhallen, och hoppas att satsningen ska leda till en ökning av medlemsantalet. Redan i dag finns 1 100 innehavare av arenakortet som ger tillträde till både gym och bad.

Under den nya gymdelen byggs en ny entré till idrottsparken och en Mauritiusstrand, där besökarna ska kunna vistas i en avkopplande miljö med sollampor i taket.

– Det blir en oas mitt stan. Vi anser att det kommer att bli ett superlyft för simhallen, säger Anton Berntsson, verksamhetschef för simhallen.

Dessutom byggs en ny ingång till gymmet, vilket innebär att Actic kommer att kunna utöka sina öppettider. I dagsläget delar gymmet entré med simhallen.

Byggarbetena har haft en viss påverkan på verksamheterna.

– I mesta möjliga mån har vi sett till att befintliga kunder inte har blivit påverkade. Vi hade ett stopp under två veckor då det var stängt i gymmet, vilket kunderna fick kompensation för. Vi hade även ett mindre stopp i simhallen, säger Anton Berntsson.

– Jag tycker att medlemmarna har varit väldigt förstående. De ser fram emot det här lika mycket som vi, säger Charlotte Svensson.