Väldigt nöjda med tv-galan för diabetes

Oskarshamn Artikeln publicerades
Barbro Carlrud, Daisy Nilsson, Ann-Marie Johansson, Mona-Lena Höglander och Göte Svensson i Oskarshamnsortens Diabetesförening.
Foto:Peter Rosén
Barbro Carlrud, Daisy Nilsson, Ann-Marie Johansson, Mona-Lena Höglander och Göte Svensson i Oskarshamnsortens Diabetesförening.

Representanter från Oskarshamnsortens Diabetesförening fanns givetvis på Flanaden i Oskarshamn under Världsdiabetesdagen, som anordnades på tisdagen.

Vår tidning pratade med föreningsmedlemmarna Barbro Carlrud, Daisy Nilsson, Ann-Marie Johansson, Mona-Lena Höglander och Göte Svensson. De konstaterade att det kändes extra speciellt i år, med tanke på att det nu äntligen är dags för Sveriges allra första tv-gala för diabetes (den direktsänds i TV3, Viafree och Viaplay under tisdagskvällen).

Galan hålls på Grand Hotell i Stockholm – och syftet är givetvis att sprida kunskap om sjukdomen och samla in så mycket pengar som möjligt till forskningen.

Samarbetet mellan Diabetesförbundet och MTG sträcker sig över en treårsperiod. I överenskommelsen ingår tv-galan samt dokumentärfilm och tv-reklam.

– Vi är väldigt nöjda med att det blir en gala, säger Barbro Carlrud, som är kassör i Oskarshamnsortens Diabetesförening.

På Flanaden passade föreningsmedlemmarna på att erbjuda blodsockerkontroller till dem som var intresserade.

– Det har vi hållit på med i en handfull år, ungefär. Många kommer tillbaka – och de brukar säga att det är enda gången som de kollar sig. Ibland hittar vi en och annan som har förhöjda värden