Väldigt nöjda med tv-galan för diabetes

Oskarshamn Artikeln publicerades
Barbro Carlrud, Daisy Nilsson, Ann-Marie Johansson, Mona-Lena Höglander och Göte Svensson i Oskarshamnsortens Diabetesförening.
Foto:Peter Rosén
Barbro Carlrud, Daisy Nilsson, Ann-Marie Johansson, Mona-Lena Höglander och Göte Svensson i Oskarshamnsortens Diabetesförening.

Representanter från Oskarshamnsortens Diabetesförening fanns givetvis på Flanaden i Oskarshamn under Världsdiabetesdagen, som anordnades på tisdagen.

Vår tidning pratade med föreningsmedlemmarna Barbro Carlrud, Daisy Nilsson, Ann-Marie Johansson, Mona-Lena Höglander och Göte Svensson. De konstaterade att det kändes extra speciellt i år, med tanke på att det nu äntligen är dags för Sveriges allra första tv-gala för diabetes (den direktsänds i TV3, Viafree och Viaplay under tisdagskvällen).

Galan hålls på Grand Hotell i Stockholm – och syftet är givetvis att sprida kunskap om sjukdomen och samla in så mycket pengar som möjligt till forskningen.

Samarbetet mellan Diabetesförbundet och MTG sträcker sig över en treårsperiod. I överenskommelsen ingår tv-galan samt dokumentärfilm och tv-reklam.

– Vi är väldigt nöjda med att det blir en gala, säger Barbro Carlrud, som är kassör i Oskarshamnsortens Diabetesförening.

På Flanaden passade föreningsmedlemmarna på att erbjuda blodsockerkontroller till dem som var intresserade.

– Det har vi hållit på med i en handfull år, ungefär. Många kommer tillbaka – och de brukar säga att det är enda gången som de kollar sig. Ibland hittar vi en och annan som har förhöjda värden

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.