Varslet på OKG var mindre än väntat

Simpevarp Artikeln publicerades
Magnus Nicklasson är ordförande i Sveriges ingenjörers fackklubb på OKG.
Foto: Pierre Stjernfeldt
Magnus Nicklasson är ordförande i Sveriges ingenjörers fackklubb på OKG.

– Det är inget som kommer som en blixt från klar himmel, säger fackordföranden Magnus Nicklasson om det senaste varslet på OKG.

Som vi tidigare berättat ska OKG minska sin personalstyrka med 60 tjänster i den sista delen av den omställning som görs i samband med stängningen av O1:an och O2:an. Antalet varsel om uppsägningar har den här gången kunnat begränsas till 30 tjänster, bland annat genom frivilliga avgångar.

Ett större varsel lades hösten 2016, då OKG meddelade att 280 tjänster skulle försvinna.

Magnus Nicklasson, ordförande i Sveriges ingenjörers fackklubb på OKG, berättar att det senaste varslet var mindre än väntat.

– 30 tjänster är lägre än vad vi var rädda för, säger han.

Samtidigt konstaterar han att det aldrig är roligt med varsel.

– Ingen är jätteglad över att det har lagts ett varsel, men det är inget som är oväntat i sig i och med att vi har stängt två verk, säger Magnus Nicklasson och fortsätter:

– Det är inget som kommer som en blixt från klar himmel. Alla har förstått att någonting måste komma när man stänger två anläggningar. Jag tror att många har förväntat sig eller misstänkt att så kommer att bli.

Omställningen innebär att OKG, som hösten 2016 hade 880 anställda, i fortsättningen ska ha en personalstyrka på cirka 570 personer.