”Vi måste vara rädda om våra kunder”

Oskarshamn Artikeln publicerades
Rasmus Bergfors, Florentina Gashi och Elise Palmberg serverar kunderna en liten grilltallrik i samband med att Coop Flanaden firar 1 år efter ombyggnationen.
Foto: Sofia Thomson
Rasmus Bergfors, Florentina Gashi och Elise Palmberg serverar kunderna en liten grilltallrik i samband med att Coop Flanaden firar 1 år efter ombyggnationen.

Det bjöds på tårta, grilltallrik och hoppborg när Coop Flanaden firade ett år sedan den stora ombyggnationen. – Nu börjar kunderna hitta tillbaka igen!

Ett år har gått sedan den stora ombyggnationen på Coop Flanaden stod klar. Detta firade butiken med en mängd olika aktiviteter under fredagen. På frukt- och grönsaksavdelningen hittar vi personalen Anna Gustafsson, som är mycket nöjd över ombyggnationen.

– Fruktavdelningen har blivit större och mycket mer lättarbetad för mig som personal, säger Anna Gustafsson. Nu har vi också ett bredare sortiment och det är också mycket fräschare här nu. Dessutom är det mycket roligare att jobba nu!

Anna Gustafsson berättar att det tidigare var ett väldigt gammalt förvaringssystem, men nu med det nya så håller varorna sig mycket bättre. Det har även blivit bättre för miljön på detta sätt. Nyheterna möter upp den tillfälliga butikschefen Ann-Sofie Karlsson bland vitkål, fänkål och skogschampinjoner.

Hur har första året varit nu sen renoveringen och ombyggnationen?

– Det har varit tufft, men jag kan säga att nu börjar kunderna hitta tillbaka igen. Ombyggnationen tog ganska lång tid, och den drog även ut på tiden. Men nu rör det på sig och det är verkligen jätteroligt, säger Ann-Sofie Karlsson. Det har verkligen börjat strömma till folk.

Butiken ser en ökning av försäljningen, efter en viss dipp precis i början. Att det kommer löna sig med den satsning som gjordes tror Ann-Sofie Karlsson.

– Det tror jag absolut. Vi var ändå tvungna att göra någonting för att vara med i konkurrensen. Det var gammalt och slitet här, det var ingen rolig butik.

Det är tufft med en stor konkurrens i stan, men antingen är man med på banan eller inte menar Ann-Sofie Karlsson.

Vid klockan tio bjöds kunderna på tårta och en av de som serverade har jobbat i butiken sedan 1966.

Anita Hagman Andersson har jobbat i butiken sedan 1966, under fredagen är hon på plats och jobbar ideellt med att servera tårta till kunderna. Till höger Bosse Svensson.
Foto: Sofia Thomson
Anita Hagman Andersson har jobbat i butiken sedan 1966, under fredagen är hon på plats och jobbar ideellt med att servera tårta till kunderna. Till höger Bosse Svensson.

– Jag har suttit i kassan i 40 år, men nu är jag här och jobbar ideellt, säger Anita Hagman Andersson.

Efter ombyggnationen har kunder haft svårt att hitta förklarar Anita Hagman Andersson.

– Det blir ju så när man flyttar om, men det har blivit så bra, stort och rymligt. En del kunder tycker däremot att entrén ska vara där den alltid har varit. Många av kunderna tycker det har blivit fint.

– Vi har gått den hårda skolan, vår chef här tidigare sa ”Här ska ni inte tro, här ska ni veta.” Men vi är ju även gått charmskolan också, skrattar Anita Hagman Andersson. Man måste vara rädd om sina kunder, en del har vi ju haft i 50 år!

Ying Huang tycker det finns ett bra utbud av grönsaker, och hon uppskattar även den utvecklade delikatessdisken.
Foto: Sofia Thomson
Ying Huang tycker det finns ett bra utbud av grönsaker, och hon uppskattar även den utvecklade delikatessdisken.

En av kunderna visar upp en bit kött, färskt sidfläsk.

– Det köper jag varje gång jag är här, för jag hittar det bara här, säger en nöjd Ying Huang.

William Hammond vill köpa en brandbil som han hittat på Coop Flanadens leksaksavdelning.
Foto: Sofia Thomson
William Hammond vill köpa en brandbil som han hittat på Coop Flanadens leksaksavdelning.

En annan kund som har ett barn med sig står vid leksakerna.

– I början var det lite stökigt men nu har det blivit jättebra, säger Frederick Hammond. Det blev verkligen mycket bättre efter utbyggnaden, mycket större och mycket ljusare.