”Vi ser en stor potential i Oskarshamns sjukhus”

Oskarshamn Artikeln publicerades
Pierre Edström (L), Christer Jonsson (C) och Anders Henriksson ser en stor potential i Oskarshamns sjukhus.
Foto: Mohammad Abdulrahim
Pierre Edström (L), Christer Jonsson (C) och Anders Henriksson ser en stor potential i Oskarshamns sjukhus.

Oskarshamns sjukhus ska finnas kvar med ett dygnet runt verksamhet. Det beskedet lämnade Länsunionen under onsdagseftermiddagen.

Den senaste tidens rapportering om situationen på Oskarshamns sjukhus har visat att det finns en oro för vad som händer framöver. Därför valde de ledande politikerna i Region Kalmar län att agera.

I ett pressmeddelande skriver Länsunionen att de ser en stor potential i Oskarshamns sjukhus.

Anders Henriksson (S), Christer Jonsson (C) och Pierre Edström (L) lyfter fram att sjukhuset har ett centralt uppdrag i sjukvården i länet. Här finns en mycket kompetent vård av bland annat strokepatienter, behandling av hjärt- och kärlsjukdomar och en ortopedi i världsklass.

Trion är stolt över att länet har landets bästa mindre sjukhus. Sjukhuset har flera viktiga utvecklingsprojekt och en verksamhet som är topprankad i landet. Andra regioner tittar på Oskarshamns sjukhus som exempel. Länsunionen delar inte riktigt den bild av kris som nu målas upp.

De skriver att alla har ett gemensamt ansvar att möta utmaningarna som uppstår, exempelvis bemanningsfrågan. Sjukhuset ska vara en attraktiv arbetsplats. Länsunionen vill fokusera på all bra verksamhet som bedrivs av kunnig och engagerad personal.

Från flera håll har besked om vad politikerna har för framtidsplaner efterfrågats. Länsunionen vill ge ett klart besked.

”Oskarshamns sjukhus skall finnas kvar med en dygnet runt verksamhet. Det ska vara ett sjukhus som bedriver bra och patientsäkert vård”

Länsunionen avslutar med att skriva att Oskarshamns sjukhus med akutmottagning, medicin, ortopedi, kirurgi och specialistmottagningar ska fortsätta att utvecklas för de behövs i vården i länet och särskilt i mellanlänet.