Vill du se Zlatan i fotbolls-VM?

Oskarshamn Artikeln publicerades

Tror du att Zlatan Ibrahimovic kommer att vara med i fotbolls-VM i Ryssland i sommar? Vill du att han ska vara med? De frågorna ställde vi till folk på stan.

Axel Thuresson, ADAM HALLBERG och AURON GASHI, 15 år, Oskarshamn:

Trion diskuterar fram och tillbaka och kommer fram till att Zlatan är en skön fotbollsspelare. De är dock överens om att han egentligen har gjort sitt i landslaget – men att han givetvis platsar om han vill vara med. Ska han vara med, så får han underordna sig kollektivet, anser de. Men de tror inte att han kommer att spela i världsmästerskapet.

Linnéa Svensson och DAVID KARLSSON, 15 år, Oskarshamn:

– Jag tror att han vill vara med, säger Linnéa och hänvisar till ett av Zlatans inlägg på Instagram. Ett inlägg som mycket väl kan tolkas som att han faktiskt är sugen på att vara med i blågult i sommar.

– Jag tror också att han vill vara med och vinna VM, säger David.

Duon säger inte nej till Zlatan i VM – men de betonar att laget som tog sig dit faktiskt gjorde det utan honom.

Kosuta Alija, 65 år, Oskarshamn:

– Ja, jag tror att han kommer att vara med i VM.

– Och, ja, jag vill att han ska vara med. Zlatan är en mycket bra fotbollsspelare, säger Kosuta och gör tummen upp.

– Vi kommer från samma land, Zlatan och jag, tillägger han.

Zlatans föräldrar har rötterna i före detta Jugoslavien (mamman kommer från Kroatien och pappan föddes i Bosnien).

Ola Lindblom, 38 år, Västrahult, utanför Vena:

– Nej, jag tror inte att han kommer att spela i VM. Och jag vill faktiskt inte att han ska vara med. En sådan spelare ska lyfta ett landslag – men det fungerar ju inte om de andra spelarna inte vågar göra någonting. Nu har de tvingats att ta det kollektiva ansvaret – och det har gått jättebra. Om Zlatan kliver in, så tror jag att de andra blir lika fega igen och tänker att "det här får Zlatan fixa".

<span class="fig-caption-title"><b>Axel Thuresson<span class="locale">, ADAM HALLBERG och AURON GASHI, 15 år, Oskarshamn:</span></span>INJECT_ARTICLE_MIDDLE_SIDEBAR</b>Trion diskuterar fram och tillbaka och kommer fram till att Zlatan är en skön fotbollsspelare. De är dock överens om att han egentligen har gjort sitt i landslaget – men att han givetvis platsar om han vill vara med. Ska han vara med, så får han underordna sig kollektivet, anser de. Men de tror inte att han kommer att spela i världsmästerskapet.
Foto:
Axel Thuresson, ADAM HALLBERG och AURON GASHI, 15 år, Oskarshamn:
Trion diskuterar fram och tillbaka och kommer fram till att Zlatan är en skön fotbollsspelare. De är dock överens om att han egentligen har gjort sitt i landslaget – men att han givetvis platsar om han vill vara med. Ska han vara med, så får han underordna sig kollektivet, anser de. Men de tror inte att han kommer att spela i världsmästerskapet.
<p><span class="fig-caption-title"><b>Linnéa Svensson och DAVID KARLSSON<span class="locale">, 15 år, Oskarshamn:</span></span></b>– Jag tror att han vill vara med, säger Linnéa och hänvisar till ett av Zlatans inlägg på Instagram. Ett inlägg som mycket väl kan tolkas som att han faktiskt är sugen på att vara med i blågult i sommar.– Jag tror också att han vill vara med och vinna VM, säger David.Duon säger inte nej till Zlatan i VM – men de betonar att laget som tog sig dit faktiskt gjorde det utan honom.<ul><div class="market-link-container">
  <div class="market-message-container">
          <h3> ERBJUDANDE! </h3>
            <a href="#" data-unique-link="artikel" data-link-package="os_digitalt_1kr" class="plus-marketing-button" target="_self" title="Fri tillgång till allt på ostrasmaland.se. Endast 1 krona första månaden.">
        Fri tillgång till allt på ostrasmaland.se. Endast 1 krona första månaden.
      </a>
      </div>
</div>
<li id="gmadwidget-48" class="widget GmAdWidget"><!-- OST Mobil 2 -->
  

<div id="EAS_fif_8595" class="lazyThis" data-screenAmount="1"  data-maxwidth="320px" data-adName="OSTMobil2" ></div>


  
<div style="display:none" id="key_word_8595" data-keywords=""></div>


<script type="text/javascript">
  var metas = document.getElementsByTagName('meta');
  var pageClass = '';
  var adTags;

  for (var i=0; i<metas.length; i++) {
    if (metas[i].getAttribute("name") == "cXenseParse:pageclass") {
     pageClass = metas[i].getAttribute("content");
    }
    if (metas[i].getAttribute("name") == "keywords") {
     adTags = metas[i].getAttribute("content");
     adTags = adTags.replace(/ /g, "+");
     adTags = encodeURI(adTags);
    }
  }

  adTags = adTags.replace(/,/g, "|");

  adTags = ';EASTTags=' + adTags ;
  var eas_tags = document.getElementById('key_word_8595').getAttribute('data-keywords');

  if (eas_tags === '' || eas_tags === '|'){
      eas_tags = adTags;
  }
  else {
      eas_tags = ';EASTTAgs=' + eas_tags;
  }

  var easTargeting = '';
  
        if (typeof cX !== 'undefined') {
        var segments = cX.getUserSegmentIds({persistedQueryId:'fae8b870ff3293797c73a4aa80a04554c34ce025'});
        easTargeting = (segments && segments.length) ? '&EASTCxenseSegments=' + segments.join('|') : '';
    }
    var sidebar = document.getElementById("EAS_fif_8595").parentNode.parentNode;
  if (sidebar.className.split(" ").indexOf("wp-sidebar") === -1) {
    sidebar = false;
  }

    AdHandler.registerAd({
    adSpaceId: "8595",
    sidebar: sidebar
  });

  EAS_load_fif("EAS_fif_8595", "/EAS_fif.html", "http://eas.ostrasmaland.se/eas?cu=8595;cre=mu;js=y;encoding=utf-8;pageviewid=" + EAS_pageviewid + ";target=_blank" + eas_tags + ';EASTpageclass=' + pageClass + ';' + easTargeting, 0, 0);
  setTimeout(function(){
    AdHandler.registerLoadedAd("8595");
  },2000);
</script>
</li>
<div class="gptAd" id='div-gpt-ad-gm-ad-8' data-adtype="Mobil">
  <script>
    var divId = 'gm-ad-8';
    var contentIds = document.querySelector('meta[name="gmd:adspaces"]').getAttribute('content').split(',');
    if(contentIds.includes(divId)) {
      googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-gm-ad-8'); });
    }
  </script>
</div>
<div class="gptAd" id='div-gpt-ad-gm-ad-7' data-adtype="Artikelbanner">
  <script>
    var divId = 'gm-ad-7';
    var contentIds = document.querySelector('meta[name="gmd:adspaces"]').getAttribute('content').split(',');
    if(contentIds.includes(divId)) {
      googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-gm-ad-7'); });
    }
  </script>
</div>
</ul>
Foto:

Linnéa Svensson och DAVID KARLSSON, 15 år, Oskarshamn:– Jag tror att han vill vara med, säger Linnéa och hänvisar till ett av Zlatans inlägg på Instagram. Ett inlägg som mycket väl kan tolkas som att han faktiskt är sugen på att vara med i blågult i sommar.– Jag tror också att han vill vara med och vinna VM, säger David.Duon säger inte nej till Zlatan i VM – men de betonar att laget som tog sig dit faktiskt gjorde det utan honom.

<span class="fig-caption-title"><b>Kosuta Alija<span class="locale">, 65 år, Oskarshamn:</span></span></b>– Ja, jag tror att han kommer att vara med i VM.– Och, ja, jag vill att han ska vara med. Zlatan är en mycket bra fotbollsspelare, säger Kosuta och gör tummen upp.– Vi kommer från samma land, Zlatan och jag, tillägger han.Zlatans föräldrar har rötterna i före detta Jugoslavien (mamman kommer från Kroatien och pappan föddes i Bosnien).
Foto:
Kosuta Alija, 65 år, Oskarshamn:– Ja, jag tror att han kommer att vara med i VM.– Och, ja, jag vill att han ska vara med. Zlatan är en mycket bra fotbollsspelare, säger Kosuta och gör tummen upp.– Vi kommer från samma land, Zlatan och jag, tillägger han.Zlatans föräldrar har rötterna i före detta Jugoslavien (mamman kommer från Kroatien och pappan föddes i Bosnien).
<span class="fig-caption-title"><b>Ola Lindblom<span class="locale">, 38 år, Västrahult, utanför Vena:</span></span></b>– Nej, jag tror inte att han kommer att spela i VM. Och jag vill faktiskt inte att han ska vara med. En sådan spelare ska lyfta ett landslag – men det fungerar ju inte om de andra spelarna inte vågar göra någonting. Nu har de tvingats att ta det kollektiva ansvaret – och det har gått jättebra. Om Zlatan kliver in, så tror jag att de andra blir lika fega igen och tänker att "det här får Zlatan fixa".
Foto:
Ola Lindblom, 38 år, Västrahult, utanför Vena:– Nej, jag tror inte att han kommer att spela i VM. Och jag vill faktiskt inte att han ska vara med. En sådan spelare ska lyfta ett landslag – men det fungerar ju inte om de andra spelarna inte vågar göra någonting. Nu har de tvingats att ta det kollektiva ansvaret – och det har gått jättebra. Om Zlatan kliver in, så tror jag att de andra blir lika fega igen och tänker att "det här får Zlatan fixa".

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.