Vill du se Zlatan i fotbolls-VM?

Oskarshamn Artikeln publicerades

Tror du att Zlatan Ibrahimovic kommer att vara med i fotbolls-VM i Ryssland i sommar? Vill du att han ska vara med? De frågorna ställde vi till folk på stan.

Axel Thuresson, ADAM HALLBERG och AURON GASHI, 15 år, Oskarshamn:

Trion diskuterar fram och tillbaka och kommer fram till att Zlatan är en skön fotbollsspelare. De är dock överens om att han egentligen har gjort sitt i landslaget – men att han givetvis platsar om han vill vara med. Ska han vara med, så får han underordna sig kollektivet, anser de. Men de tror inte att han kommer att spela i världsmästerskapet.

Linnéa Svensson och DAVID KARLSSON, 15 år, Oskarshamn:

– Jag tror att han vill vara med, säger Linnéa och hänvisar till ett av Zlatans inlägg på Instagram. Ett inlägg som mycket väl kan tolkas som att han faktiskt är sugen på att vara med i blågult i sommar.

– Jag tror också att han vill vara med och vinna VM, säger David.

Duon säger inte nej till Zlatan i VM – men de betonar att laget som tog sig dit faktiskt gjorde det utan honom.

Kosuta Alija, 65 år, Oskarshamn:

– Ja, jag tror att han kommer att vara med i VM.

– Och, ja, jag vill att han ska vara med. Zlatan är en mycket bra fotbollsspelare, säger Kosuta och gör tummen upp.

– Vi kommer från samma land, Zlatan och jag, tillägger han.

Zlatans föräldrar har rötterna i före detta Jugoslavien (mamman kommer från Kroatien och pappan föddes i Bosnien).

Ola Lindblom, 38 år, Västrahult, utanför Vena:

– Nej, jag tror inte att han kommer att spela i VM. Och jag vill faktiskt inte att han ska vara med. En sådan spelare ska lyfta ett landslag – men det fungerar ju inte om de andra spelarna inte vågar göra någonting. Nu har de tvingats att ta det kollektiva ansvaret – och det har gått jättebra. Om Zlatan kliver in, så tror jag att de andra blir lika fega igen och tänker att "det här får Zlatan fixa".

<span class="fig-caption-title"><b>Axel Thuresson<span class="locale">, ADAM HALLBERG och AURON GASHI, 15 år, Oskarshamn:</span></span>INJECT_ARTICLE_MIDDLE_SIDEBAR</b>Trion diskuterar fram och tillbaka och kommer fram till att Zlatan är en skön fotbollsspelare. De är dock överens om att han egentligen har gjort sitt i landslaget – men att han givetvis platsar om han vill vara med. Ska han vara med, så får han underordna sig kollektivet, anser de. Men de tror inte att han kommer att spela i världsmästerskapet.
Foto:
Axel Thuresson, ADAM HALLBERG och AURON GASHI, 15 år, Oskarshamn:
Trion diskuterar fram och tillbaka och kommer fram till att Zlatan är en skön fotbollsspelare. De är dock överens om att han egentligen har gjort sitt i landslaget – men att han givetvis platsar om han vill vara med. Ska han vara med, så får han underordna sig kollektivet, anser de. Men de tror inte att han kommer att spela i världsmästerskapet.
<p><span class="fig-caption-title"><b>Linnéa Svensson och DAVID KARLSSON<span class="locale">, 15 år, Oskarshamn:</span></span></b>– Jag tror att han vill vara med, säger Linnéa och hänvisar till ett av Zlatans inlägg på Instagram. Ett inlägg som mycket väl kan tolkas som att han faktiskt är sugen på att vara med i blågult i sommar.– Jag tror också att han vill vara med och vinna VM, säger David.Duon säger inte nej till Zlatan i VM – men de betonar att laget som tog sig dit faktiskt gjorde det utan honom.<ul><div class="market-link-container">
  <div class="market-message-container">
          <h3> ERBJUDANDE! </h3>
            <a href="#" data-unique-link="artikel" data-link-package="os_digitalt_1kr" class="plus-marketing-button" target="_self" title="Fri tillgång till allt på ostrasmaland.se. Endast 1 krona första månaden.">
        Fri tillgång till allt på ostrasmaland.se. Endast 1 krona första månaden.
      </a>
      </div>
</div>


<div class="gptAd Mobil " id='div-gpt-ad-gm-ad-8' data-adtype="Mobil" data-bwn="Mobil 2" style="display: none; ">
  <script>
    var divId = 'gm-ad-8';
    var contentIds = document.querySelector('meta[name="gmd:adspaces"]').getAttribute('content').split(',');
    googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-gm-ad-8'); });
  </script>
</div>


<div class="gptAd Artikelbanner " id='div-gpt-ad-gm-ad-7' data-adtype="Artikelbanner" data-bwn="" style="display: none; ">
  <script>
    var divId = 'gm-ad-7';
    var contentIds = document.querySelector('meta[name="gmd:adspaces"]').getAttribute('content').split(',');
    googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-gm-ad-7'); });
  </script>
</div>
</ul>
Foto:

Linnéa Svensson och DAVID KARLSSON, 15 år, Oskarshamn:– Jag tror att han vill vara med, säger Linnéa och hänvisar till ett av Zlatans inlägg på Instagram. Ett inlägg som mycket väl kan tolkas som att han faktiskt är sugen på att vara med i blågult i sommar.– Jag tror också att han vill vara med och vinna VM, säger David.Duon säger inte nej till Zlatan i VM – men de betonar att laget som tog sig dit faktiskt gjorde det utan honom.

<span class="fig-caption-title"><b>Kosuta Alija<span class="locale">, 65 år, Oskarshamn:</span></span></b>– Ja, jag tror att han kommer att vara med i VM.– Och, ja, jag vill att han ska vara med. Zlatan är en mycket bra fotbollsspelare, säger Kosuta och gör tummen upp.– Vi kommer från samma land, Zlatan och jag, tillägger han.Zlatans föräldrar har rötterna i före detta Jugoslavien (mamman kommer från Kroatien och pappan föddes i Bosnien).
Foto:
Kosuta Alija, 65 år, Oskarshamn:– Ja, jag tror att han kommer att vara med i VM.– Och, ja, jag vill att han ska vara med. Zlatan är en mycket bra fotbollsspelare, säger Kosuta och gör tummen upp.– Vi kommer från samma land, Zlatan och jag, tillägger han.Zlatans föräldrar har rötterna i före detta Jugoslavien (mamman kommer från Kroatien och pappan föddes i Bosnien).
<span class="fig-caption-title"><b>Ola Lindblom<span class="locale">, 38 år, Västrahult, utanför Vena:</span></span></b>– Nej, jag tror inte att han kommer att spela i VM. Och jag vill faktiskt inte att han ska vara med. En sådan spelare ska lyfta ett landslag – men det fungerar ju inte om de andra spelarna inte vågar göra någonting. Nu har de tvingats att ta det kollektiva ansvaret – och det har gått jättebra. Om Zlatan kliver in, så tror jag att de andra blir lika fega igen och tänker att "det här får Zlatan fixa".
Foto:
Ola Lindblom, 38 år, Västrahult, utanför Vena:– Nej, jag tror inte att han kommer att spela i VM. Och jag vill faktiskt inte att han ska vara med. En sådan spelare ska lyfta ett landslag – men det fungerar ju inte om de andra spelarna inte vågar göra någonting. Nu har de tvingats att ta det kollektiva ansvaret – och det har gått jättebra. Om Zlatan kliver in, så tror jag att de andra blir lika fega igen och tänker att "det här får Zlatan fixa".